Archieffoto Josh Walet

Nieuwe corona vaccinatieronde van start in Hollands Midden

Op woensdag 4 oktober startte in Hollands Midden de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. Donderdag 5 oktober opent Hecht GGD Hollands Midden ook priklocaties in Alphen aan den Rijn en Leiden. 

De eerste prikken werden gezet op de vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden in Gouda. Er wordt gevaccineerd met een vaccin gebaseerd op de nieuwe omikronvariant van het virus. Deze variant gaat momenteel het meeste rond. Mevrouw Laterveer-Willems (66) uit Boskoop was een van de eerste bezoekers: “Ik heb vertrouwen in het vaccin en neem de prik ter bescherming van mijzelf, mijn gezin en omgeving.”

De meeste mensen die zich woensdag lieten vaccineren, hebben geen moment getwijfeld. De heer Jennessen (69) uit Zoetermeer: “Ik neem de prik omdat ik iemand verzorg waarvan ik absoluut niet wil dat die corona krijgt. En ik wil ook niet dat corona weer een pandemie wordt.” De heer Lorse (59) uit Schoonhoven kwam op doktersadvies: “Ik heb reuma en mijn arts raadde me de coronavaccinatie aan.”

De drie locaties zijn de komende periode dinsdag tot en met zaterdag van 08:00 tot 15:30 uur open. Je kunt er voorlopig alleen op afspraak terecht. Meer informatie vind je op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona 

Risicogroepen en zorgmedewerkers

Met de coronaprik wordt de bescherming tegen het coronavirus weer op peil gebracht en de druk op de zorg verminderd. Dat is belangrijk omdat het coronavirus nog steeds rond gaat en kan opleven, juist in het najaar en de winter. De nieuwe prikronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door het coronavirus. Zij hebben tot eind december 2023 de gelegenheid om een coronaprik te halen.

  • Iedereen vanaf 60 jaar.
  • Mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks ook in aanmerking komen voor de griepprik bij hun huisarts.

Daarnaast:

  • Zorgmedewerkers met direct patiënt-/cliëntcontact, ter bescherming van de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen

De volgende groepen kunnen het hele jaar door een coronaprik krijgen:

  • Kinderen en volwassenen uit medisch hoog risicogroepen, bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis. 
  • Zwangere vrouwen. Een coronaprik beschermt de moeder tegen ernstige ziekte door corona en verkleint het risico op vroeggeboorte.

Maatwerk

Een coronaprik is niet voor iedereen nodig. Gezonde mensen onder de 60 jaar hebben nu maar een kleine kans om ernstig ziek te worden van corona. Bijna iedereen is namelijk al beschermd tegen corona. Dit komt door vaccinatie, een doorgemaakte besmetting of een combinatie. In individuele gevallen is wel maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld voor mensen die een gezinslid hebben met een kwetsbare gezondheid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam vandaag 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.