Archieffoto Josh Walet

Nieuwe corona vaccinatieronde van start in Hollands Midden

Op woensdag 4 oktober startte in Hollands Midden de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. Donderdag 5 oktober opent Hecht GGD Hollands Midden ook priklocaties in Alphen aan den Rijn en Leiden. 

De eerste prikken werden gezet op de vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden in Gouda. Er wordt gevaccineerd met een vaccin gebaseerd op de nieuwe omikronvariant van het virus. Deze variant gaat momenteel het meeste rond. Mevrouw Laterveer-Willems (66) uit Boskoop was een van de eerste bezoekers: “Ik heb vertrouwen in het vaccin en neem de prik ter bescherming van mijzelf, mijn gezin en omgeving.”

De meeste mensen die zich woensdag lieten vaccineren, hebben geen moment getwijfeld. De heer Jennessen (69) uit Zoetermeer: “Ik neem de prik omdat ik iemand verzorg waarvan ik absoluut niet wil dat die corona krijgt. En ik wil ook niet dat corona weer een pandemie wordt.” De heer Lorse (59) uit Schoonhoven kwam op doktersadvies: “Ik heb reuma en mijn arts raadde me de coronavaccinatie aan.”

De drie locaties zijn de komende periode dinsdag tot en met zaterdag van 08:00 tot 15:30 uur open. Je kunt er voorlopig alleen op afspraak terecht. Meer informatie vind je op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona 

Risicogroepen en zorgmedewerkers

Met de coronaprik wordt de bescherming tegen het coronavirus weer op peil gebracht en de druk op de zorg verminderd. Dat is belangrijk omdat het coronavirus nog steeds rond gaat en kan opleven, juist in het najaar en de winter. De nieuwe prikronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door het coronavirus. Zij hebben tot eind december 2023 de gelegenheid om een coronaprik te halen.

  • Iedereen vanaf 60 jaar.
  • Mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks ook in aanmerking komen voor de griepprik bij hun huisarts.

Daarnaast:

  • Zorgmedewerkers met direct patiënt-/cliëntcontact, ter bescherming van de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen

De volgende groepen kunnen het hele jaar door een coronaprik krijgen:

  • Kinderen en volwassenen uit medisch hoog risicogroepen, bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis. 
  • Zwangere vrouwen. Een coronaprik beschermt de moeder tegen ernstige ziekte door corona en verkleint het risico op vroeggeboorte.

Maatwerk

Een coronaprik is niet voor iedereen nodig. Gezonde mensen onder de 60 jaar hebben nu maar een kleine kans om ernstig ziek te worden van corona. Bijna iedereen is namelijk al beschermd tegen corona. Dit komt door vaccinatie, een doorgemaakte besmetting of een combinatie. In individuele gevallen is wel maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld voor mensen die een gezinslid hebben met een kwetsbare gezondheid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.