Parkvilla

Nieuwe directeur Parkvilla staat graag tussen de kunstenaars, de makers en het publiek

Bernadine Ypma (40) is sinds per 1 september de nieuwe directeur van Cultuurcentrum Parkvilla. Hoe is haar eerste indruk en wat is zij de komende tijd van plan?

Wat is je eerste impressie?

“Parkvilla is een bruisende en charismatische plek met heel veel verschillende mogelijkheden voor alle leeftijdsgroepen. Voor iedereen is er wat te doen en staat de gewenste activiteit er onverhoopt niet tussen, dan is het altijd mogelijk dit -in onderling overleg- te organiseren. Dat is mooi, want Parkvilla is er voor iedereen.”

Wat trok je aan in deze functie?

“Tussen de kunstenaars, de makers en het publiek te staan. Ik word er blij van mensen bezig te zien met culturele activiteiten. Ik geloof enorm in dit soort plekken en het belang ervan voor de samenleving. Onze visie is niet voor niets: het leven verrijken door kunst en cultuur.”

Wat heb je zelf met cultuur?

“Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd en werk al 15 jaar in de culturele sector. Ik ben dol op klassiek ballet en heb het in het verleden ook veel beoefend. Ballet is een hele mooie kunstvorm. Ballet vraagt enorm veel van je, naast talent moet je er hard voor werken. Qua filmgenre ben ik gek op actiefilms, met veel wilde achtervolgingen. En aan de andere kant, kan ik een film met een boodschap ook waarderen. Films waardoor je anders naar een onderwerp gaat kijken. En met dit laatste genre zit ik goed bij Parkvilla.”

Wat zijn de aandachtspunten?

“Ik vind het essentieel dat Parkvilla een broedplaats is voor talent. Dat je hier je talent kan ontwikkelen. Wij hebben zeer bevlogen maar ook deskundige docenten, daarmee zijn we echt onderscheidend. Hoe mooi is het als een vroegere Parkvilla cursist later werkt als beeldend kunstenaar en zelf nu docent is bij ons. Of dat cursisten van onze dansafdeling aan worden genomen op de dansacademie. Dit soort ontwikkelingen zou ik graag willen uitbreiden. Ik kijk ernaar uit!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 12:26

Nominatie Groen Lintje van start!

Ben je een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn? Ben of ken je iemand die zich inzet voor een duurzame en groene wereld? Geef jezelf of die ander dan op voor het Groene Lintje 2022!

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:39

Verre reizen, honderden euro’s voordeliger

Na bijna twee jaar kunnen we eindelijk weer eens gaan nadenken over de volgende verre reis die al een tijdje op het verlanglijstje staat. Zo’n reis plannen willen we natuurlijk zo voordelig mogelijk. Door direct bij de verre reizen specialist te boeken, scheelt dit tot honderden euro’s.

Overige vandaag 10:07

Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel Leger des Heils Alphen aan den Rijn

De kledingwinkel van het Leger des Heils gaat uitbreiden en van naam veranderen. Dankzij nieuwe enthousiaste vrijwilligers gaan ze vanaf februari naast de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo gaat de kledingwinkel een Ontmoetingswinkel worden voor iedereen.