Advertorial Cultuur

Nieuwe Erfgoedcommissie voor Alphen aan den Rijn

De Erfgoedcommissie die vorig jaar voor één jaar was benoemd, is woensdagmiddag 16 mei door wethouder Leo Maat uitgebreid en opnieuw benoemd. Deze keer voor een periode van vier jaar en met een aantal taken extra.

De nieuwe wethouder van GroenLinks, Leo Maat, is ook nieuw in de gemeente Alphen aan den Rijn. Hem valt op dat gemeente veel erfgoed heeft. "Er zijn gemeenten waar niets is, alleen vinexwijken. Die zijn hier ook, maar er is ook veel erfgoed. Denk maar aan agrarisch erfgoed, de landgoederen langs de Oude Rijn, veel kerken en er staan her en der ook monumentale vervallen gebouwen."

Voorzitter Nico Moen is blij dat de commissie voor de komende vier jaar is benoemd en uitgebreid met deskundigen vooral op het terrein van immaterieel erfgoed, zoals verhalen over vroeger. "Er zijn nu nog mensen die kunnen vertellen over de Tweede Wereldoorlog of over de Watersnoodramp. Dat is een hele uitdaging." Moen verwacht ook een rol van de Erfgoedcommissie bij het beter op de kaart zetten van de oude Romeinse grens, de Limes. Plus, hij wil echt iets doen aan het imago van 'Alphen is een sloopgemeente'. "Dat moeten we omdraaien naar: Alphen is een erfgoedgemeente!"

Commissieleden Nico Moen (voorzitter), Jan Dröge, Marije Strating, Patricia Alkhoven, Johanna van Doorn en Jacqueline de Graauw werden herbenoemd. Aan de commissie zijn Thea de Langen en Kelly Boender toegevoegd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 22:18

Schoorsteenbrand in Barnsteenstraat

Rond 21:10 uur rukte de brandweer uit voor een melding van een gebouwbrand in de Barnsteenstraat in Alphen. Het bleek te gaan om een kleine schoorsteenbrand. 

Evenementen gisteren 15:04

Sinterklaas feestelijk uitgezwaaid bij Rijnhavekade

Op vrijdagavond 6 december heeft een grote groep Alphenaren Sinterklaas een feestelijk vertrek gegeven in Winkelcentrum de Baronie en later aan de Rijnhavekade in Alphen aan den Rijn.  

Advertorial Cultuur gisteren 13:33

Inschrijven Parkvilla wintercursussen van start

Onder het motto ‘Creativiteit is voor iedereen en daag jezelf uit’ kan iedereen zich vanaf nu inschrijven voor de nieuwe wintercursussen van Parkvilla.

Evenementen 7 dec. 2019 13:28

Kerstactiviteiten in de Herenhof

Op zaterdag 14 en zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december zijn er verschillende activiteiten georganiseerd in Winkelcentrum de Herenhof.

Evenementen 7 dec. 2019 09:58

Midwinter Fair in het Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.