Advertorial Cultuur

Nieuwe Erfgoedcommissie voor Alphen aan den Rijn

De Erfgoedcommissie die vorig jaar voor één jaar was benoemd, is woensdagmiddag 16 mei door wethouder Leo Maat uitgebreid en opnieuw benoemd. Deze keer voor een periode van vier jaar en met een aantal taken extra.

De nieuwe wethouder van GroenLinks, Leo Maat, is ook nieuw in de gemeente Alphen aan den Rijn. Hem valt op dat gemeente veel erfgoed heeft. "Er zijn gemeenten waar niets is, alleen vinexwijken. Die zijn hier ook, maar er is ook veel erfgoed. Denk maar aan agrarisch erfgoed, de landgoederen langs de Oude Rijn, veel kerken en er staan her en der ook monumentale vervallen gebouwen."

Voorzitter Nico Moen is blij dat de commissie voor de komende vier jaar is benoemd en uitgebreid met deskundigen vooral op het terrein van immaterieel erfgoed, zoals verhalen over vroeger. "Er zijn nu nog mensen die kunnen vertellen over de Tweede Wereldoorlog of over de Watersnoodramp. Dat is een hele uitdaging." Moen verwacht ook een rol van de Erfgoedcommissie bij het beter op de kaart zetten van de oude Romeinse grens, de Limes. Plus, hij wil echt iets doen aan het imago van 'Alphen is een sloopgemeente'. "Dat moeten we omdraaien naar: Alphen is een erfgoedgemeente!"

Commissieleden Nico Moen (voorzitter), Jan Dröge, Marije Strating, Patricia Alkhoven, Johanna van Doorn en Jacqueline de Graauw werden herbenoemd. Aan de commissie zijn Thea de Langen en Kelly Boender toegevoegd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.