GroenLinks Alphen aan den Rijn

Nieuwe lijsttrekker GroenLinks Alphen aan den Rijn

De leden van de afdeling GroenLinks Alphen aan den Rijn hebben hun stem laten horen: de top acht kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is vastgesteld. De nieuwe lijstaanvoerder is huidig raadslid José Huls uit Alphen aan den Rijn. De kandidatenlijst is verder een mix van oude en nieuwe gezichten.

José is een bekend gezicht voor politiek Alphen. Sinds 2014 is zij actief als commissielid en sinds 2018 als raadslid voor de fractie van GroenLinks. José is een professional uit de zorg en heeft solidariteit met de kwetsbare groepen in de samenleving hoog in het vaandel. Op de tweede plek vinden we huidig fractievoorzitter René Driesen, bekend van de leus ‘meer muziek in de politiek!’. De derde plaats is voor de huidige wethouder met een groot duurzaam hart, Erik van Zuylen.

Op vier zien we een nieuw gezicht: de jonge en activistische Pauline Thoomes, gevolgd op plaats vijf door huidig commissielid Gé Kapteijn. Gé heeft interesse in sport maar ook in gemeentelijke ruimtelijke ordening, een onderwerp dat voor groenminnend GroenLinks altijd relevant is. Op plek zes en zeven twee nieuwe gezichten: Max van Lent, die onderzoek doet naar het aanpakken van discriminatie en ongelijkheid, en Anne Loupatty, voormalig bestuurslid van de stichting Dewan Maluku Jajasan Kaju Putih. Op plaats acht vinden we Leo Maat. Hij heeft 15 jaar ervaring in de lokale politiek en is onder meer twee jaar wethouder geweest in Alphen aan den Rijn.

Lijsttrekker José Huls hoopt dat de kandidaten na 16 maart zoveel mogelijk plekken in de raad bezetten: “Als team willen wij werken aan een duurzame gemeente waarin iedereen meetelt. Het is tijd voor een positief GroenLinks geluid in Alphen. Met zijn allen kunnen we zorgen voor een goed inkomen, voldoende zorg, betaalbare woningen, aandacht voor cultuur en een groene schone leefomgeving!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.