Alphens EV

Nieuwe tarieven buurt- of dorpshuizen

De huurtarieven voor buurthuizen gaan per 1 januari 2021 veranderen.

Ieder dorp of wijk heeft een eigen buurthuis. De huurtarieven in buurthuizen in de gemeente zijn verschillend. De gemeenteraad heeft besloten om deze afspraken voor de hele gemeente gelijk te trekken. Voor dezelfde soort activiteit wordt vanaf 1 januari overal hetzelfde tarief betaalt. Het college heeft het nieuwe tariferingsstelsel voor buurthuizen vastgesteld.

Ontmoeten

Buurthuizen hebben de functie van ontmoetingsplek. Hier kunnen actieve en minder actieve inwoners elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten en initiatieven organiseren. Het nieuwe tarievenstelsel maakt het voor iedereen inzichtelijk en betaalbaar om gebruik te maken van het buurthuis. Er zijn twee soorten activiteiten: standaard en maatschappelijke. Het nieuwe tarievenstelsel is mede tot stand gekomen met inbreng van de beheerders van de verschillende locaties.

In de praktijk

Voor activiteiten met het doel om winst te behalen, een religieus of politiek motief hebben of voor een besloten gezelschap bedoeld zijn, betalen gebruikers het standaard tarief. Dit is € 0,50 per vierkante meter / per uur. Dit is een kostendekkend tarief. Voor maatschappelijke activiteiten betalen gebruikers maximaal € 0,30 per vierkante meter / per uur. Voor deze laatste activiteiten krijgen gebruikers in een groot aantal gevallen korting.

Nieuwe afspraken

De gemeenteraad heeft besloten om de afspraken voor buurthuizen voor de hele gemeente gelijk te trekken. Ieder dorp of wijk heeft één centraal buurthuis dat aansluit bij de behoeften. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe beleid van de gemeente. In het buurthuis worden diverse maatschappelijk activiteiten samengebracht. Zo dragen ze bij aan vitale en krachtige buurten en dorpen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.