Links: Vincent Peters & rechts: Dick Raaphorst

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Scouting heeft in Alphen aan den Rijn twee locaties: het clubhuis genaamd het Kraaiennest, in Park Zegersloot, en een schip met een lengte van zesendertig meter genaamd de Zuid-Holland, aan de Heimanswetering. Op beide locaties komen wekelijks meer dan tweehonderd leden samen. De vereniging verwelkomt jongeren tussen de 5 en 24 jaar. Ze biedt een scala aan activiteiten zoals knutselen, pionieren, zeilen en roeien, het maken van kampvuren en nog veel meer. Scouting Alphen heeft in totaal acht speltakken die zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen.

Dick Raaphorst, die in 1976 op 8-jarige leeftijd lid werd van de vereniging en sinds 2001/2002 als voorzitter betrokken is bij het bestuur, zal zijn werkzaamheden voor Scouting op de achtergrond voortzetten. Hij blijft actief lid binnen het klus- en verhuurteam. Over zijn opvolger Vincent Peters zegt Raaphorst: "Het is goed dat er eens een andere blik op de vereniging wordt geworpen met de komst van Vincent."

Frisse Wind

Vincent, gedreven door het enthousiasme van zijn eigen zoon die Scouting met hart en ziel omarmt, gelooft sterk in de waarde van betrokkenheid bij non-profitorganisaties. Na jaren van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis, is hij toe aan een nieuwe uitdaging, die hij heeft gevonden bij deze vereniging. "Ik hoop vooral te kunnen faciliteren," zegt hij bescheiden, "zodat iedereen binnen de vereniging zijn eigen ding kan blijven doen. Het is daarnaast een fijn uitgangspunt dat ik in een gespreid bedje kom," aldus Vincent.

Vrijwilligers

Naast het verwelkomen van een nieuwe voorzitter is Scouting Alphen ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vooral voor de oudere speltakken, van 12 tot en met 15 jaar, wordt er gezocht naar leidinggevenden. Ook wordt er gezocht naar iemand voor de PR. Ben jij geïnteresseerd? Lees hier meer over de mogelijkheid om vrijwilliger te worden bij Scouting Alphen.

Scouting Alphen blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van jongeren en streeft ernaar een inspirerende omgeving te bieden voor iedereen, ongeacht achtergrond of afkomst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.