Links: Vincent Peters & rechts: Dick Raaphorst

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Scouting heeft in Alphen aan den Rijn twee locaties: het clubhuis genaamd het Kraaiennest, in Park Zegersloot, en een schip met een lengte van zesendertig meter genaamd de Zuid-Holland, aan de Heimanswetering. Op beide locaties komen wekelijks meer dan tweehonderd leden samen. De vereniging verwelkomt jongeren tussen de 5 en 24 jaar. Ze biedt een scala aan activiteiten zoals knutselen, pionieren, zeilen en roeien, het maken van kampvuren en nog veel meer. Scouting Alphen heeft in totaal acht speltakken die zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen.

Dick Raaphorst, die in 1976 op 8-jarige leeftijd lid werd van de vereniging en sinds 2001/2002 als voorzitter betrokken is bij het bestuur, zal zijn werkzaamheden voor Scouting op de achtergrond voortzetten. Hij blijft actief lid binnen het klus- en verhuurteam. Over zijn opvolger Vincent Peters zegt Raaphorst: "Het is goed dat er eens een andere blik op de vereniging wordt geworpen met de komst van Vincent."

Frisse Wind

Vincent, gedreven door het enthousiasme van zijn eigen zoon die Scouting met hart en ziel omarmt, gelooft sterk in de waarde van betrokkenheid bij non-profitorganisaties. Na jaren van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis, is hij toe aan een nieuwe uitdaging, die hij heeft gevonden bij deze vereniging. "Ik hoop vooral te kunnen faciliteren," zegt hij bescheiden, "zodat iedereen binnen de vereniging zijn eigen ding kan blijven doen. Het is daarnaast een fijn uitgangspunt dat ik in een gespreid bedje kom," aldus Vincent.

Vrijwilligers

Naast het verwelkomen van een nieuwe voorzitter is Scouting Alphen ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vooral voor de oudere speltakken, van 12 tot en met 15 jaar, wordt er gezocht naar leidinggevenden. Ook wordt er gezocht naar iemand voor de PR. Ben jij geïnteresseerd? Lees hier meer over de mogelijkheid om vrijwilliger te worden bij Scouting Alphen.

Scouting Alphen blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van jongeren en streeft ernaar een inspirerende omgeving te bieden voor iedereen, ongeacht achtergrond of afkomst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.