Bij Hen
Advertorial Horeca

Nog steeds betaalbaar, lekker én vers eten? Dan kan Bij Hen!

We weten allemaal wat er aan de hand is… Door stijgende personeelskosten en de hoge energie- en inkoopprijzen stijgen ook de prijzen bij de lokale restaurants. Terwijl de gasten van deze restaurants – wij allemaal - juist óók minder te besteden hebben in deze dure tijden. Vivienne Winkelaar en Xavier Duijn, eigenaren van familierestaurant/bistro Bij Hen, willen het per se anders en doen dit ook. Zij lanceerden 9 november hun nieuwe concept.

Vivienne legt uit: “Tegenwoordig ben je, waar je ook gaat eten, zomaar € 50 tot € 60 per persoon kwijt. Door alle prijsstijgingen zijn horecabedrijven genoodzaakt ook hun prijzen op te voeren, anders komen ze niet uit. Dat hebben wij in het begin ook gedaan, tot we ons realiseerden dat wij dit zo absoluut niet willen. Wij vinden het gewoon veel te duur worden voor onze gasten. Daarom hebben wij besloten ons concept aan te passen.”

Eten voor € 25 per persoon

Bij Hen gaat daarom werken met een nieuwe kaart. Het uitgangspunt van deze kaart? Goed eten, voor niet te veel geld. Er staan alleen nog maar gerechten onder de € 20 op de kaart. Xavier: “Wij staan ervoor dat je bij ons lekker kunt eten voor redelijke prijzen. We gaan terug naar een prijs van rond de € 25 per persoon. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wil, met meerdere gangen, een dessert en een goede fles wijn.”

Vertrouwd

Het restaurant blijft gewoon Bij Hen zoals gasten het kennen. Er komen vooral nieuwe gerechten bij op de menukaart, zoals pizza en pasta. Maar ook die heerlijke Tante Door kip, de (inmiddels beroemde) Thaise spareribs, het kippendijsateetje en de Bij Hen Burger zijn op de kaart te vinden. “Onze chefkok heeft een aantal jaar bij Il Delicato gewerkt en heeft daar heerlijke pasta’s leren maken. Dié zijn nu natuurlijk ook op onze kaart te vinden!”

Gezonde pizza

Bij Hen heeft in samenwerking met een professionele Italiaanse Pizzaiolo een eigen pizzadeeg ontwikkeld. "Anders aan dit deeg is dat wij ons deeg 72 uur laten 'rijpen'. Door het rijpen verandert het deeg, het wordt koolhydraat- en glutenarmer. Hierdoor is de pizza lichter verteerbaar en heb je een gezondere pizza. Een geweldige bijkomstigheid is dat het rijpen ook de smaak nog eens ten goede komt. We maken dus echt goede pizza’s, die niet als een blok op je maag vallen.”

Vanaf 9 november

De nieuwe kaart is 9 november ingegaan. Reserveringen kunnen gemaakt worden via de website of loop gewoon binnen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.