Bij Hen
Advertorial Horeca

Nog steeds betaalbaar, lekker én vers eten? Dan kan Bij Hen!

We weten allemaal wat er aan de hand is… Door stijgende personeelskosten en de hoge energie- en inkoopprijzen stijgen ook de prijzen bij de lokale restaurants. Terwijl de gasten van deze restaurants – wij allemaal - juist óók minder te besteden hebben in deze dure tijden. Vivienne Winkelaar en Xavier Duijn, eigenaren van familierestaurant/bistro Bij Hen, willen het per se anders en doen dit ook. Zij lanceerden 9 november hun nieuwe concept.

Vivienne legt uit: “Tegenwoordig ben je, waar je ook gaat eten, zomaar € 50 tot € 60 per persoon kwijt. Door alle prijsstijgingen zijn horecabedrijven genoodzaakt ook hun prijzen op te voeren, anders komen ze niet uit. Dat hebben wij in het begin ook gedaan, tot we ons realiseerden dat wij dit zo absoluut niet willen. Wij vinden het gewoon veel te duur worden voor onze gasten. Daarom hebben wij besloten ons concept aan te passen.”

Eten voor € 25 per persoon

Bij Hen gaat daarom werken met een nieuwe kaart. Het uitgangspunt van deze kaart? Goed eten, voor niet te veel geld. Er staan alleen nog maar gerechten onder de € 20 op de kaart. Xavier: “Wij staan ervoor dat je bij ons lekker kunt eten voor redelijke prijzen. We gaan terug naar een prijs van rond de € 25 per persoon. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wil, met meerdere gangen, een dessert en een goede fles wijn.”

Vertrouwd

Het restaurant blijft gewoon Bij Hen zoals gasten het kennen. Er komen vooral nieuwe gerechten bij op de menukaart, zoals pizza en pasta. Maar ook die heerlijke Tante Door kip, de (inmiddels beroemde) Thaise spareribs, het kippendijsateetje en de Bij Hen Burger zijn op de kaart te vinden. “Onze chefkok heeft een aantal jaar bij Il Delicato gewerkt en heeft daar heerlijke pasta’s leren maken. Dié zijn nu natuurlijk ook op onze kaart te vinden!”

Gezonde pizza

Bij Hen heeft in samenwerking met een professionele Italiaanse Pizzaiolo een eigen pizzadeeg ontwikkeld. "Anders aan dit deeg is dat wij ons deeg 72 uur laten 'rijpen'. Door het rijpen verandert het deeg, het wordt koolhydraat- en glutenarmer. Hierdoor is de pizza lichter verteerbaar en heb je een gezondere pizza. Een geweldige bijkomstigheid is dat het rijpen ook de smaak nog eens ten goede komt. We maken dus echt goede pizza’s, die niet als een blok op je maag vallen.”

Vanaf 9 november

De nieuwe kaart is 9 november ingegaan. Reserveringen kunnen gemaakt worden via de website of loop gewoon binnen.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!