Alphens.nl

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Tijdens de spits rijden de treinen van NS tussen Alphen en Leiden normaliter één keer per kwartier. Minimaal tot september zullen treinen op dit traject echter één keer per halfuur over het spoor denderen. En dat heeft alles te maken met het aantal reizigers.

Sinds de coronamaatregelen zijn er minder treinreizigers dan voorheen. Door heel Nederland ging een groot gedeelte van de treinen uit de dienstregeling, tijdelijk op de schop. Nu alles weer langzaam terug bij het oude komt, verandert de dienstregeling ook weer terug naar normaal. ‘’De treinen rijden op zich al volgens normale dienstregeling. Alleen het enige wat nog niet rijdt zijn de ‘spitstoevoegers’ (extra treinen die rijden tijdens de spits, red.), want de drukte in de spits is er nog niet. We zitten doordeweeks op zo’n 40 procent van onze capaciteit’’, zegt Arno Leblanc, woordvoerder NS.

Wanneer de treinen tijdens de spits weer extra gaan rijden tussen Alphen en Leiden en op andere trajecten, hangt nog af van een aantal factoren. ‘’De specifieke datum is nog niet bekend. Het hangt van een aantal dingen af zoals de maatregelen en versoepelingen. Nu staat de vakantietijd voor de deur en is het niet heel urgent. Richting september gaan we kijken hoe we daarmee omgaan’’, sluit Leblanc af.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.