Alphens.nl

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Tijdens de spits rijden de treinen van NS tussen Alphen en Leiden normaliter één keer per kwartier. Minimaal tot september zullen treinen op dit traject echter één keer per halfuur over het spoor denderen. En dat heeft alles te maken met het aantal reizigers.

Sinds de coronamaatregelen zijn er minder treinreizigers dan voorheen. Door heel Nederland ging een groot gedeelte van de treinen uit de dienstregeling, tijdelijk op de schop. Nu alles weer langzaam terug bij het oude komt, verandert de dienstregeling ook weer terug naar normaal. ‘’De treinen rijden op zich al volgens normale dienstregeling. Alleen het enige wat nog niet rijdt zijn de ‘spitstoevoegers’ (extra treinen die rijden tijdens de spits, red.), want de drukte in de spits is er nog niet. We zitten doordeweeks op zo’n 40 procent van onze capaciteit’’, zegt Arno Leblanc, woordvoerder NS.

Wanneer de treinen tijdens de spits weer extra gaan rijden tussen Alphen en Leiden en op andere trajecten, hangt nog af van een aantal factoren. ‘’De specifieke datum is nog niet bekend. Het hangt van een aantal dingen af zoals de maatregelen en versoepelingen. Nu staat de vakantietijd voor de deur en is het niet heel urgent. Richting september gaan we kijken hoe we daarmee omgaan’’, sluit Leblanc af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.