Alphens.nl

NS-dienstregeling weer zo goed als normaal, maar traject Alphen-Leiden blijft achter

De Nederlandse Spoorwegen had tijdens de coronapandemie de dienstregeling flink aangepast. Veel mensen werken, nog steeds, vanuit huis, waardoor de treinen een stuk leger zijn dan normaal. Sinds deze week rijden de meeste treinen weer volgens schema. Alleen het traject tussen Alphen en Leiden laat nog even op zich wachten. 

Tijdens de spits rijden de treinen van NS tussen Alphen en Leiden normaliter één keer per kwartier. Minimaal tot september zullen treinen op dit traject echter één keer per halfuur over het spoor denderen. En dat heeft alles te maken met het aantal reizigers.

Sinds de coronamaatregelen zijn er minder treinreizigers dan voorheen. Door heel Nederland ging een groot gedeelte van de treinen uit de dienstregeling, tijdelijk op de schop. Nu alles weer langzaam terug bij het oude komt, verandert de dienstregeling ook weer terug naar normaal. ‘’De treinen rijden op zich al volgens normale dienstregeling. Alleen het enige wat nog niet rijdt zijn de ‘spitstoevoegers’ (extra treinen die rijden tijdens de spits, red.), want de drukte in de spits is er nog niet. We zitten doordeweeks op zo’n 40 procent van onze capaciteit’’, zegt Arno Leblanc, woordvoerder NS.

Wanneer de treinen tijdens de spits weer extra gaan rijden tussen Alphen en Leiden en op andere trajecten, hangt nog af van een aantal factoren. ‘’De specifieke datum is nog niet bekend. Het hangt van een aantal dingen af zoals de maatregelen en versoepelingen. Nu staat de vakantietijd voor de deur en is het niet heel urgent. Richting september gaan we kijken hoe we daarmee omgaan’’, sluit Leblanc af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.