Alphens EV

Onbegrip en frustratie bij sportverenigingen over coronaprotocol binnensportaccommodaties

Het sportseizoen voor sportverenigingen kan dit jaar pas twee weken later van start gaan dan gebruikelijk. Dit heeft allemaal te maken met het coronaprotocol van de gemeente. Maar sportverenigingen die gebruik maken van de binnensportaccommodaties zijn er niet bepaald over te spreken. 

Al dertig jaar lang maakt Liesbeth Beeks van Judoschool Arashi gebruik van de sportzaal aan De Oude Wereld. Maar dit jaar gaat alles net even iets anders dan normaal. Dit heeft allemaal te maken met het coronaprotocol wat de gemeente heeft opgesteld voor binnensportaccommodaties. Alleen op een aantal vlakken is dit volgens binnensportaccommodaties niet helemaal goed geregeld.

Onbegrip

Bij de gemeente verliep het puzzelen over hoe de binnensportaccommodaties verantwoord open kunnen niet helemaal vlekkeloos, zo stelt Beeks. De sportverenigingen mochten namelijk niet op de geplande datum weer starten met lesgeven en moeten twee weken later starten. Beeks heeft er geen goed woord voor over.

“Ik vind het onbegrijpelijk hoe dit is geregeld”, begint ze. “Op donderdagmiddag krijgen we om 17:31 uur een mailtje dat we op die maandag niet open mogen. Die vrijdag zou er nog een mail worden gestuurd met het coronaprotocol, die we uiteindelijk om 16:49 uur in de mailbox kregen. Wat staat er dan voor nieuws in ten opzichte van voor de zomer? Vrijwel niks. Het protocol is niks anders dan 1 juli, met uitzondering van het aanstellen van een coronacoach die een check uitvoert. Maar dat ze daarvoor zo lang nodig hadden…”

Beeks vervolgt: “Het ergste is ook nog dat we voor de zomer al stennis hebben gemaakt. Ik wilde die zaal in. Mijn leden heb ik daarvoor een aantal maanden niet laten betalen omdat het niet eerlijk voelde naar hen toe, maar het is uiteindelijk wel mijn brood. Daarbij duurde het voor de zomer ook al even voordat ze alles op orde hadden, maar dat het na de zomervakantie dan weer zo gaat, daar kan ik niet bij. Ze weten de hele zomer dat dit eraan komt, hoe kan dit dan zo last minute worden gedaan? Het is heel slecht dat ze dit niet op tijd voor elkaar hebben.”

Scholen mogen wel

Daar bovenop komt nog dat scholen wel gebruik mogen maken van de gymzalen. “Van ouders kreeg ik deze week te horen dat de basisscholen wél gymles hebben in De Oude Wereld en De Cirkel, waar ik ook mijn lessen geef. Wat mij betreft is dat heel krom. Ik geef les aan kinderen onder de 12 jaar, die gewoon binnen 1,5 meter afstand van elkaar mogen komen, precies wat op de basisschool ook het geval is. Daarbij gebruik ik ook nog mijn eigen materiaal. Waarom mag ik dan niet lesgeven?” Beeks besluit: “Ik hoop in ieder geval dat ze het straks wel op orde hebben, want nog langer geen les geven kan ik me echt niet veroorloven.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 10:55

Sneak preview: een kijkje in de nieuwe bibliotheek

Nog twee dagen wachten en dan opent de nieuwe bibliotheek haar deuren. De buitenkant van het gebouw is bij veel Alphenaren inmiddels wel bekend, maar hoe zit het met het interieur? Wij namen alvast een kijkje.

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.