Onderzoek naar een 400-meter schaatsbaan in Alphen voor vier maanden per jaar

In het najaar van 2022 in het winterseizoen schaatsen op een 400-meter baan in Alphen. Als het onderzoek van de gemeente positief uitpakt, wordt dat de realiteit. Hiermee moet Alphen de 'schaatsstad van het Groene Hart' worden.

Het college gaat onderzoeken of er in Alphen een tijdelijke, overdekte 400-meter schaatsbaan kan worden gerealiseerd. Een dergelijke schaatsbaan is gedurende de wintermaanden geopend voor zowel schaatsverenigingen, wedstrijdschaatsers als recreanten. Het idee is niet nieuw. Eind 2018 werd namelijk al geopperd om een tijdelijke kunstijsbaan te realiseren op de dagcamping. Maar dat kwam niet van de grond.

Waarom wordt er dan nu toch een onderzoek gestart? In december 2019 heeft de gemeenteraad besloten geen bijdrage te leveren aan de 400 meter schaatsbaan die door de gemeente Leiden wordt gerealiseerd. Naar aanleiding van de discussie over de bijdrage heeft het college toegezegd te onderzoeken of een tijdelijke overdekte schaatsbaan in Alphen gerealiseerd en geëxploiteerd kan worden. Zoiets wordt jaarlijks ook voor vier maanden per jaar in Rotterdam gedaan, wat drukbezocht wordt. De gemeente wil een dergelijke schaatsbaan ook hier in Alphen realiseren.

In het onderzoek wordt onder meer gekeken naar potentiële locaties, geïnteresseerde ondernemers en naar de financiële consequenties voor de gemeente. Op grond van de uitkomsten neemt het college naar verwachting in het voorjaar 2021 een voorgenomen besluit. Als dit positief is, kan realisatie en exploitatie van de tijdelijke schaatsbaan worden voorbereid, zodat vanaf het najaar in 2022 de schaatsers terecht kunnen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.