Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Overige

Ontdek de beste bieb

In oktober staat Bibliotheek Rijn en Venen bol van de activiteiten. Van Knotsgekke experimenten in de Maakplaats tot Seniorencolleges en van Hiphopinjebieb tot Voorleesfeestjes. Tijdens de Kinderboekenweek en de weken erna is er voor iedereen wat te beleven. Jong en oud, lid of geen lid – iedereen is welkom!

Beste Bibliotheek van Nederland

Daarbovenop is Bibliotheek vestiging Alphen genomineerd om Beste Bibliotheek van Nederland te worden. Samen met vier andere Bibliotheken strijden ze om de titel en hebben daarvoor jouw stem nodig! Stemmen kan tot en met 22 oktober via www.bibliotheekrijnenvenen.nl/ontdekdebestebieb.

Kinderboekenweek

Op 6 oktober is de feestelijke opening van de Kinderboekenweek. Tot en met 17 oktober is er van alles te beleven in de Bibliotheek. Reserveer een gouden enveloppe en doe mee met het escaperoomspel. Of doe de beroepenspeurtocht in de Bibliotheek en ontdek of jij misschien wel de volgende astronaut bent. Maar ze vertellen ook hoe je een dierenverzorger kunt worden, of filmmaker, uitvinder of een echte Viking tijdens één van de vele workshops in oktober. Alle activiteiten staan in de agenda op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Op 16 oktober bruist de Bibliotheek extra

Op 16 oktober is er extra veel te doen. Via een speciale route ontdek je wat de Bibliotheek allemaal te bieden heeft en krijgt de bezoeker zelfs een kijkje in het mooie kantoor. Bezoekers kunnen meedoen aan de Lego Challenge, Boekvouwkunst, Touwtwisten en de Escapebox. Ook kunnen ze meer te weten komen over het Archief, Duurzaamheid en de samenwerking met Avifauna. Er worden ook afgeschreven boeken verkocht. En bij KADE 10 is het smullen geblazen.

Nog geen lid?

Zonder lidmaatschap is de Bibliotheek gewoon te bezoeken. Ook voor deelname aan workshops is geen lidmaatschap nodig. Voor het lenen van materialen wel en dat is in oktober extra voordelig! In oktober ontvangen volwassenen namelijk éénmalig € 8,50 korting op een nieuw Compleet abonnement. Óf wanneer ouders een lidmaatschap voor hun kind afsluiten en tegelijk voor hunzelf ook, ontvangen ze vanaf oktober een waardebon van € 15 voor spellenspeciaalzaak Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn. Kinderen zijn altijd gratis lid en betalen alléén in oktober ook geen inschrijfkosten.


Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.