Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Overige

Ontdek de beste bieb

In oktober staat Bibliotheek Rijn en Venen bol van de activiteiten. Van Knotsgekke experimenten in de Maakplaats tot Seniorencolleges en van Hiphopinjebieb tot Voorleesfeestjes. Tijdens de Kinderboekenweek en de weken erna is er voor iedereen wat te beleven. Jong en oud, lid of geen lid – iedereen is welkom!

Beste Bibliotheek van Nederland

Daarbovenop is Bibliotheek vestiging Alphen genomineerd om Beste Bibliotheek van Nederland te worden. Samen met vier andere Bibliotheken strijden ze om de titel en hebben daarvoor jouw stem nodig! Stemmen kan tot en met 22 oktober via www.bibliotheekrijnenvenen.nl/ontdekdebestebieb.

Kinderboekenweek

Op 6 oktober is de feestelijke opening van de Kinderboekenweek. Tot en met 17 oktober is er van alles te beleven in de Bibliotheek. Reserveer een gouden enveloppe en doe mee met het escaperoomspel. Of doe de beroepenspeurtocht in de Bibliotheek en ontdek of jij misschien wel de volgende astronaut bent. Maar ze vertellen ook hoe je een dierenverzorger kunt worden, of filmmaker, uitvinder of een echte Viking tijdens één van de vele workshops in oktober. Alle activiteiten staan in de agenda op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Op 16 oktober bruist de Bibliotheek extra

Op 16 oktober is er extra veel te doen. Via een speciale route ontdek je wat de Bibliotheek allemaal te bieden heeft en krijgt de bezoeker zelfs een kijkje in het mooie kantoor. Bezoekers kunnen meedoen aan de Lego Challenge, Boekvouwkunst, Touwtwisten en de Escapebox. Ook kunnen ze meer te weten komen over het Archief, Duurzaamheid en de samenwerking met Avifauna. Er worden ook afgeschreven boeken verkocht. En bij KADE 10 is het smullen geblazen.

Nog geen lid?

Zonder lidmaatschap is de Bibliotheek gewoon te bezoeken. Ook voor deelname aan workshops is geen lidmaatschap nodig. Voor het lenen van materialen wel en dat is in oktober extra voordelig! In oktober ontvangen volwassenen namelijk éénmalig € 8,50 korting op een nieuw Compleet abonnement. Óf wanneer ouders een lidmaatschap voor hun kind afsluiten en tegelijk voor hunzelf ook, ontvangen ze vanaf oktober een waardebon van € 15 voor spellenspeciaalzaak Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn. Kinderen zijn altijd gratis lid en betalen alléén in oktober ook geen inschrijfkosten.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 13:27

De 20 van Ron: de voorbereiding van de eerste inschrijver Ron

De eerste inschrijving voor de editie van de 20 van Alphen in 2022 was van Alphenaar Ron Damstra (39). Met de openingsklassieker in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om deze actieve hardloper eens te vragen naar zijn voorbereiding en hardloopervaring.

Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Politiek vandaag 10:01

Gemeente betaalt kleine energiebesparende maatregelen

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een subsidie van ruim 7 ton ontvangen voor kleinschalige energiebesparing. Inwoners kunnen vouchers aanvragen voor aanschaf van onder meer tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen.