Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Overige

Ontdek de beste bieb

In oktober staat Bibliotheek Rijn en Venen bol van de activiteiten. Van Knotsgekke experimenten in de Maakplaats tot Seniorencolleges en van Hiphopinjebieb tot Voorleesfeestjes. Tijdens de Kinderboekenweek en de weken erna is er voor iedereen wat te beleven. Jong en oud, lid of geen lid – iedereen is welkom!

Beste Bibliotheek van Nederland

Daarbovenop is Bibliotheek vestiging Alphen genomineerd om Beste Bibliotheek van Nederland te worden. Samen met vier andere Bibliotheken strijden ze om de titel en hebben daarvoor jouw stem nodig! Stemmen kan tot en met 22 oktober via www.bibliotheekrijnenvenen.nl/ontdekdebestebieb.

Kinderboekenweek

Op 6 oktober is de feestelijke opening van de Kinderboekenweek. Tot en met 17 oktober is er van alles te beleven in de Bibliotheek. Reserveer een gouden enveloppe en doe mee met het escaperoomspel. Of doe de beroepenspeurtocht in de Bibliotheek en ontdek of jij misschien wel de volgende astronaut bent. Maar ze vertellen ook hoe je een dierenverzorger kunt worden, of filmmaker, uitvinder of een echte Viking tijdens één van de vele workshops in oktober. Alle activiteiten staan in de agenda op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Op 16 oktober bruist de Bibliotheek extra

Op 16 oktober is er extra veel te doen. Via een speciale route ontdek je wat de Bibliotheek allemaal te bieden heeft en krijgt de bezoeker zelfs een kijkje in het mooie kantoor. Bezoekers kunnen meedoen aan de Lego Challenge, Boekvouwkunst, Touwtwisten en de Escapebox. Ook kunnen ze meer te weten komen over het Archief, Duurzaamheid en de samenwerking met Avifauna. Er worden ook afgeschreven boeken verkocht. En bij KADE 10 is het smullen geblazen.

Nog geen lid?

Zonder lidmaatschap is de Bibliotheek gewoon te bezoeken. Ook voor deelname aan workshops is geen lidmaatschap nodig. Voor het lenen van materialen wel en dat is in oktober extra voordelig! In oktober ontvangen volwassenen namelijk éénmalig € 8,50 korting op een nieuw Compleet abonnement. Óf wanneer ouders een lidmaatschap voor hun kind afsluiten en tegelijk voor hunzelf ook, ontvangen ze vanaf oktober een waardebon van € 15 voor spellenspeciaalzaak Hoge Ogen in Alphen aan den Rijn. Kinderen zijn altijd gratis lid en betalen alléén in oktober ook geen inschrijfkosten.


Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.