Golfclub Liemeer
Advertorial Sport

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

‘’Want ons doel is: méér aanwas van jeugd om te voorkomen dat onze vereniging op termijn vergrijst. We kunnen bijvoorbeeld kinderen een heel leuke dag bezorgen in combinatie met de golfsport: lekker samen buiten sporten en daarna andere leuke dingen doen, zoals pannenkoeken, tosti’s of hamburgers bakken in ons clubhuis de Heeren van Liemeer. Daarbij geldt wel, golf is de meest coronaveilige sport, maar extra dingen staan op dit moment ’on hold’: het restaurant is momenteel dicht, hoewel men in het weekend (tot dinsdag bestellen) wel menu’s kan afhalen.”

Het programma Family, Friends & Fun (FFF) is gericht op (groot-)ouders met (klein-)kinderen en/of groepjes vrienden, al dan niet in gezinsverband, die nog niet golfen. FFF en is een eerste stap in de kennismaking met de golfsport onder begeleiding van een pro en ieder bepaalt zelf de voortgang en tempo, waarin men dan eventueel verder wil.

Stap 1: een kennismakingsles van 2 uur in groepjes van 6 - 8 personen, waarbij alle aspecten van golf aan de orde komen , waarbij men kan oefenen met materialen en ballen, die door de club ter beschikking worden gesteld. (€20,00 pp). Verschillende vervolgstappen (bijv. ’Individueel les’, ’Golfstart’, ’Baanpermissie behalen’, ’ zelf oefenen in de baan (met 10-rittenkaart) ’Handicap 54’) en nog meer mogelijkheden staan op de website: www.golfclubliemeer.nl/golfschool.

Emmaly Otto volgde met een vriendin het programma ’Golfstart’ en schreef haar review op de website: “Wat wij het mooie vinden aan de golfsport, is dat je het met iedereen kunt spelen. Of je nu met iemand speelt die ervaren is in de sport of juist niet, je kunt met iedereen een baan lopen en je hebt geen last van het niveauverschil. Iets met handicaps! Daarnaast is het geen intensieve sport, en voel je je gedurende het golfen erg ontspannen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het prachtige park dat Golfclub Liemeer biedt.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.