Ook Alphense kermisbranche onderweg naar Den Haag voor protest

Vandaag, op donderdag 11 juni, protesteert de kermisbranche in Den Haag. Kermisexploitanten uit Alphen vertellen waarom het voor hen belangrijk is om daar vandaag bij aanwezig te zijn.

Kermisexploitanten vanuit heel Nederland vertrokken op donderdagochtend richting Den Haag om te gaan protesteren. Ook vanuit Alphen reden diverse wagens de N11 op om naar het Malieveld in Den Haag te gaan. Het protest vindt plaats omdat de exploitanten willen dat het kabinet de kermissen weer toestaat. Voor alsnog moeten zij gesloten blijven, terwijl bijvoorbeeld pretparken wel de deuren weer mogen openen. Dit is volgens de kermisbranche niet logisch. Zij zijn ervan overtuigd dat ze ook op een verantwoorde en veilige manier kunnen draaien.

Vreedzaam protesteren

Ook kermisexploitanten uit Alphen delen deze mening. Melissa Straathof vertelt: "We gaan naar Den Haag om vreedzaam te demonstreren. Het is echt ons doel om aan het kabinet te laten zien dat we weer aan de slag willen, niet om relletjes te schoppen. We willen gehoord worden en vooral ook duidelijkheid. Op dit moment hebben we geen duidelijkheid over wanneer wij weer kunnen starten, terwijl er veel branches zijn in Nederland die nu wel weer open zijn. Die onzekerheid is iets waar we vanaf willen. We willen zo graag weer aan de slag."

Al maanden geen inkomsten

Het gaat Melvin Kabalt ook aan het hart. "Het doet ons pijn om te zien dat zoveel branches de deuren weer mogen openen, maar dat wij niks kunnen. Het is één van de oudste beroepen en het lijkt alsof we nu worden vergeten. Er wordt wel gekeken naar het toestaan van kermissen vanaf 1 september, maar dit is nog niet eens zeker", vertelt Melvin. "Het kabinet beseft niet dat we zo enorm veel inkomsten mislopen. Het kermisseizoen loopt van maart tot oktober. Stel dat we in september mogen starten, hebben we dus al elf maanden geen inkomsten."

De kermisexploitanten willen graag eerder open. "Dit zou ook geen probleem moeten zijn. We kunnen voldoende maatregelen nemen om het veilig te maken voor iedereen. Daarbij is de kermis in de buitenlucht, dus waarom zou dat niet kunnen? Ook onze doelgroep mag nu weer van alles, waarom wij niet?" Melvin vervolgt: "Daarom is dit protest voor ons zo belangrijk. We willen zo graag eerder open."

Kermisexploitanten zijn ook een petitie gestart. Deze vind je hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!