Pexels

Ook een brommerverzekering is in Nederland verplicht

Veel mensen weten ondertussen wel dat een verzekering verplicht is wanneer je met de auto de openbare weg op gaat. Dat dit ook geldt voor de brommer, is bij minder mensen bekend.

Toch is het zo. Ook als je een kort ritje gaat maken op je brommer in Alphen aan den Rijn, is tenminste een WA verzekering verplicht. Doe je dat niet, dan riskeer je de kans op een forse boete. Bovendien moet je er niet aan denken dat je een ongeval veroorzaakt zonder verzekering. De gevolgen kunnen dan niet te overzien zijn.

Ook voor een brommer is de WA verzekering tenminste verplicht

Door het afsluiten van een verzekering dek je de financiële gevolgen van een risico af die je zelf niet kunt of wilt dragen. Een specialist in verzekeringen is Diks. De specialist biedt talloze verzekeringen aan, waarvan de brommerverzekering er dus één is. Kijken we naar de brommerverzekering dan is er een sterke gelijkenis met de autoverzekering. Je bent namelijk tenminste verplicht om een WA verzekering te nemen. Dit is meteen ook de goedkoopste brommerverzekering. Ben je alleen WA verzekerd, dan wordt alleen de schade die anderen bij een ongeval hebben opgelopen vergoed. De schade aan jouw eigen brommer is dan dus niet verzekerd.

Kies je voor alleen WA of voor een bredere dekking?

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een bredere dekking. Zo is er de dekking WA Diefstal en Brand, waarbij behalve de schade aan de tegenpartij ook de schade als gevolg van diefstal en brand verzekerd is. De meest uitgebreide dekking wat betreft de brommerverzekering is de WA Diefstal, Brand en Aanrijding. Je hebt dan dezelfde dekking als de WA Diefstal en Brand, plus dat nu de schade aan de eigen brommer ook verzekerd is.

Hoogte van de premie is afhankelijk van diverse factoren

Welke dekking je kiest is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Heb je een heel oude brommer, dan is het begrijpelijk dat je kiest voor alleen de WA verzekering.  Heb je echter een nieuwe brommer, dan kies je uiteraard eerder voor de meest uitgebreide dekking. De hoogte van de premie van de brommerverzekering kan verschillen. De hoogte van die premie is afhankelijk van onder meer de dekking die je kiest, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, de regio waarin je woonachtig bent en of je een aanvullende verzekering afsluit of niet.

Veel meer dan alleen een brommerverzekering

Zo zie je dat er heel erg veel mogelijk is wat betreft de brommerverzekering. Om die reden is het goed een specialist in de arm te nemen. Kies je voor Diks dan kies je voor een verzekeraar die het klappen van de zweep zeker kent. Behalve de brommerverzekering biedt deze specialist nog heel erg veel andere verzekeringen aan. Behalve verkeersverzekeringen ben je er ook aan het juiste adres voor woonverzekeringen, recreatieverzekeringen en een huisdierenverzekering. Ook als je een transportverzekering wenst kun je prima zaken doen met Diks. De specialisten helpen je graag verder en kunnen samen met jou de perfecte verzekering voor jouw specifieke situatie selecteren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.