Ook FC Rijnvogels kan niet van ARC winnen

ARC deed vorige week bij de herintrede in de Hoofdklasse niet onder voor Smitshoek. Dat was een hoopvol begin van de competitie. En na vandaag, zaterdag 7 september, is er nog een beetje hoop bijgekomen. In Katwijk bleek ook het ambitieuze FC Rijnvogels niet sterker dan de promovendus. Op sportpark De Kooltuin bleef het 0-0.

Opmerkelijk was dat de naam van Thom Nouwens op het wedstrijdformulier ontbrak. Hij zou in de afgelopen dagen met kiespijn naar de tandarts zijn geweest, maar sindsdien is het alleen maar erger geworden. De nieuwkomer was niet in staat om te spelen. Thom heeft duidelijk niet Cor Jongejan als tandarts. Het was bepaald geen grootse wedstrijd die de toeschouwers, dat waren er niet al te veel, voorgeschoteld kregen.

Door de vele slordigheden aan beide kanten was het echter af en toe wel amusant. Bij FC Rijnvogels is het spel grotendeels afgestemd op de snelheid en de slimheid van ex-prof Jaap – Japie – van Duyn. Als het maar even kon werd hij de diepte ingespeeld, maar Japie had vandaag de pech dat hij Youri Duisterhof tegenover hem had. En die speelde een dijk van een wedstrijd. En als Van Duyn van ellende al eens uitweek naar de andere kant, kwam hij een ook al onverwoestbare Coen de Goot tegen.

Die De Groot stond na ruim een kwartier ook aan de basis van de eerste echt serieuze Racing-aanval. Zijn voorzet na een stevige rush werd echter door iedereen gemist. De volgende grote mogelijkheid was voor Cas Knoester, maar hij schrok kennelijk te veel van het feit dat hij door een flinke misser achterin niet aan afwerken toekwam. Het gebeurde in een fase dat de thuisclub oppermachtig was, maar slechts zelden echt gevaarlijk werd. En als dat soms wel zo leek stond daar altijd nog Aäron Balk onpasseerbaar te zijn. Vooral zijn reflex na wat heen en weer gekop van Rijnvogels-aanvallers was knap te noemen.

Na de pauze gebeurde er niet zo gek veel meer. FC Rijnvogels was de meer aanvallende ploeg, maar stuitte steeds op de gedegen ARC-defensie en werd almaar slordiger en wanhopiger. Af en toe kwamen de mannen van Mark Evers er ook gevaarlijk uit, maar ook van die kant was het er als het er echt op aankwam net niet. Een terechte uitslag dus en ARC is nog steeds ongeslagen. Natuurlijk, twee wedstrijden pas achter de rug, maar voetballend lijkt de groep zeer behoorlijk mee te kunnen komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.