Ook FC Rijnvogels kan niet van ARC winnen

ARC deed vorige week bij de herintrede in de Hoofdklasse niet onder voor Smitshoek. Dat was een hoopvol begin van de competitie. En na vandaag, zaterdag 7 september, is er nog een beetje hoop bijgekomen. In Katwijk bleek ook het ambitieuze FC Rijnvogels niet sterker dan de promovendus. Op sportpark De Kooltuin bleef het 0-0.

Opmerkelijk was dat de naam van Thom Nouwens op het wedstrijdformulier ontbrak. Hij zou in de afgelopen dagen met kiespijn naar de tandarts zijn geweest, maar sindsdien is het alleen maar erger geworden. De nieuwkomer was niet in staat om te spelen. Thom heeft duidelijk niet Cor Jongejan als tandarts. Het was bepaald geen grootse wedstrijd die de toeschouwers, dat waren er niet al te veel, voorgeschoteld kregen.

Door de vele slordigheden aan beide kanten was het echter af en toe wel amusant. Bij FC Rijnvogels is het spel grotendeels afgestemd op de snelheid en de slimheid van ex-prof Jaap – Japie – van Duyn. Als het maar even kon werd hij de diepte ingespeeld, maar Japie had vandaag de pech dat hij Youri Duisterhof tegenover hem had. En die speelde een dijk van een wedstrijd. En als Van Duyn van ellende al eens uitweek naar de andere kant, kwam hij een ook al onverwoestbare Coen de Goot tegen.

Die De Groot stond na ruim een kwartier ook aan de basis van de eerste echt serieuze Racing-aanval. Zijn voorzet na een stevige rush werd echter door iedereen gemist. De volgende grote mogelijkheid was voor Cas Knoester, maar hij schrok kennelijk te veel van het feit dat hij door een flinke misser achterin niet aan afwerken toekwam. Het gebeurde in een fase dat de thuisclub oppermachtig was, maar slechts zelden echt gevaarlijk werd. En als dat soms wel zo leek stond daar altijd nog Aäron Balk onpasseerbaar te zijn. Vooral zijn reflex na wat heen en weer gekop van Rijnvogels-aanvallers was knap te noemen.

Na de pauze gebeurde er niet zo gek veel meer. FC Rijnvogels was de meer aanvallende ploeg, maar stuitte steeds op de gedegen ARC-defensie en werd almaar slordiger en wanhopiger. Af en toe kwamen de mannen van Mark Evers er ook gevaarlijk uit, maar ook van die kant was het er als het er echt op aankwam net niet. Een terechte uitslag dus en ARC is nog steeds ongeslagen. Natuurlijk, twee wedstrijden pas achter de rug, maar voetballend lijkt de groep zeer behoorlijk mee te kunnen komen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Evenementen vandaag 10:48

Deze sporters gingen er met een prijs vandoor op het Alphens Sportgala

Op vrijdagavond 21 februari werd het Alphens Sportgala gehouden in het Parkrestaurant van Avifauna. Voor het tweede jaar op rij werd Noussair Mazraoui uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs van sportvrouw van het jaar ging naar baanwielrenster Amber van der Hulst.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Buiten spelen

Vroeger was alles beter. Vooral het buiten spelen. Logisch, dat wel. Er waren minder auto’s en meer grasveldjes. Je ging gewoon stoepranden op straat, balletje trappen op een grasveld of schommelen op je eigen houten schommel die je vader aan de dichtstbijzijnde boom had opgehangen.