Ook FC Rijnvogels kan niet van ARC winnen

ARC deed vorige week bij de herintrede in de Hoofdklasse niet onder voor Smitshoek. Dat was een hoopvol begin van de competitie. En na vandaag, zaterdag 7 september, is er nog een beetje hoop bijgekomen. In Katwijk bleek ook het ambitieuze FC Rijnvogels niet sterker dan de promovendus. Op sportpark De Kooltuin bleef het 0-0.

Opmerkelijk was dat de naam van Thom Nouwens op het wedstrijdformulier ontbrak. Hij zou in de afgelopen dagen met kiespijn naar de tandarts zijn geweest, maar sindsdien is het alleen maar erger geworden. De nieuwkomer was niet in staat om te spelen. Thom heeft duidelijk niet Cor Jongejan als tandarts. Het was bepaald geen grootse wedstrijd die de toeschouwers, dat waren er niet al te veel, voorgeschoteld kregen.

Door de vele slordigheden aan beide kanten was het echter af en toe wel amusant. Bij FC Rijnvogels is het spel grotendeels afgestemd op de snelheid en de slimheid van ex-prof Jaap – Japie – van Duyn. Als het maar even kon werd hij de diepte ingespeeld, maar Japie had vandaag de pech dat hij Youri Duisterhof tegenover hem had. En die speelde een dijk van een wedstrijd. En als Van Duyn van ellende al eens uitweek naar de andere kant, kwam hij een ook al onverwoestbare Coen de Goot tegen.

Die De Groot stond na ruim een kwartier ook aan de basis van de eerste echt serieuze Racing-aanval. Zijn voorzet na een stevige rush werd echter door iedereen gemist. De volgende grote mogelijkheid was voor Cas Knoester, maar hij schrok kennelijk te veel van het feit dat hij door een flinke misser achterin niet aan afwerken toekwam. Het gebeurde in een fase dat de thuisclub oppermachtig was, maar slechts zelden echt gevaarlijk werd. En als dat soms wel zo leek stond daar altijd nog Aäron Balk onpasseerbaar te zijn. Vooral zijn reflex na wat heen en weer gekop van Rijnvogels-aanvallers was knap te noemen.

Na de pauze gebeurde er niet zo gek veel meer. FC Rijnvogels was de meer aanvallende ploeg, maar stuitte steeds op de gedegen ARC-defensie en werd almaar slordiger en wanhopiger. Af en toe kwamen de mannen van Mark Evers er ook gevaarlijk uit, maar ook van die kant was het er als het er echt op aankwam net niet. Een terechte uitslag dus en ARC is nog steeds ongeslagen. Natuurlijk, twee wedstrijden pas achter de rug, maar voetballend lijkt de groep zeer behoorlijk mee te kunnen komen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.