Josh Walet

Ook in de komende periode wordt gecontroleerd op fietsers in de Van Mandersloostraat

Twee weken lang controleerden agenten en handhavers intensief in de Van Mandersloostraat op fietsers. Het resultaat? Tientallen boetes. Maar het probleem blijft nog altijd aanhouden. Daarom zal ook de komende periode gecontroleerd blijven worden op fietsers in de winkelstraat.

Winkeliers en bezoekers hebben al jarenlang last van fietsers in de Van Mandersloostraat. Dit bleek ook uit een enquête die twee agenten, de initiatiefnemers van de politieactie, eind 2019 afnamen onder winkeliers. Eerder legden zij uit: “De cijfers hiervan hebben we bekeken en het beeld was vergelijkbaar met alle andere mensen die we hadden gesproken.”

Tijdens het afnemen van de enquête werden de twee agenten ook diverse keren geconfronteerd met het probleem. “Bij het afnemen van de enquêtes in de winkels zagen we de hele tijd fietsers voorbij schieten. En als je dan mensen in de winkel aanspreekt, dan zeggen ze, ‘als we naar buiten stappen worden we regelmatig bijna omver gefietst’”, zo vertelde één van de agenten eerder. “We merken dat heel veel mensen het simpelweg niet weten. Ook omdat er tijden gebonden zijn aan wanneer je wel en niet in de winkelstraat mag fietsen. Tot 09:00 uur mag je er wel fietsen, maar als je bijvoorbeeld ’s middags terug komt mag je er niet fietsen. Dat is waar het vaak wringt.”

Tientallen boetes uitgeschreven

Dat er nog altijd veel mensen zijn die in de winkelstraat fietsen gedurende de tijd dat de winkels geopend zijn, leidt tot irritatie bij veel winkeliers en bezoekers. Om de boodschap dat er niet gefietst mag worden daarom verder kracht bij te zetten, werd er van maandag 22 juni tot en met vrijdag 3 juli een politieactie georganiseerd. Iedereen die door de winkelstraat fietste kreeg, in plaats van een waarschuwing, gelijk een bekeuring.

De politieactie zorgde ervoor dat er tientallen bekeuringen werden uitgeschreven, maar het resultaat is nog niet wat werd gehoopt. In totaal zijn in de periode van 22 juni tot en met 3 juli door agenten en handhavers 139 bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen in de Van Mandersloostraat en het fietsen op de Aarkade, wat een voetgangerszone is. “Door de actie is bij mensen het bewustzijn dat er op bepaalde tijden in de Van Mandersloostraat niet gefietst mag worden toegenomen”, zo laat een woordvoerder van de politie weten. “Maar we zien wel dat er nog steeds een grote groep mensen in de straat blijft fietsen. Daarom zullen we ook in de komende periode blijven controleren.”

Fiets je de komende tijd dus door de Van Mandersloostraat terwijl dat niet mag? Dan krijg je een bekeuring van € 55, waarbij ook nog € 9 administratiekosten om de hoek komen kijken.

politieactie Van Mandersloostraat_Josh.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.