Ingestuurd

Oranjekoorts lijkt nog niet helemaal doorgedrongen in Alphen

Deze week start het Europees Kampioenschap voetbal, maar de Oranjekoorts lijkt nog ver te zoeken als je rondkijkt in Alphen. Waar je op eerdere eindtoernooien een zee van oranje vlaggetjes zag, komt dit nu pas mondjesmaat op gang.

We zijn er voor het eerst in zeven jaar weer bij op een eindtoernooi. De laatste keer dat de Oranje Leeuwen meededen om de prijzen was op het Wereldkampioenschap in Brazilië in 2014. Het Nederlands elftal behaalde toen de derde plaats. Je zou zeggen dat na zo’n lange tijd van absentie, er één groot feest in de Alphense straten zou heersen. Niets is minder waar.

Oranjekoorts

Het dragen van oranje T-shirts, petjes, sjaals, het oranje verven van het hoofdhaar, en het versieren van muren, kamers, huizen en zelfs hele straten met oranje versierselen zoals slingers en vlaggen. Het hoort er allemaal bij wanneer het Nederlands elftal vertegenwoordigd is op het EK of WK. Maar in Alphen lijkt de Oranjekoorts nog niet echt te heersen.

De straten die er tijdens eerdere eindtoernooien uitzagen alsof er een reuze pompoen was ontploft, zien er nu uit als doodnormale rijtjeshuizen. Alsof er helemaal geen EK op het punt staat te beginnen. Op een aantal tuinen en wat oranje vlaggetjes hier en daar na, valt de Oranjekoorts nog mee. Met de wedstrijden die eind deze week van start gaan, zal dat straatbeeld de komende paar dagen wellicht nog veranderen. 

Ook bij de Alphense Feestwinkel was het nog even stil, maar daar is de oranjesfeer steeds meer te voelen. ‘’Het is lastig te peilen. Vorig jaar ging het natuurlijk niet door. Dit jaar komt het wat laat op gang. Ik word nu wel veel gebeld voor oranje-artikelen. Alles raakt langzaam uitverkocht in Alphen en er is bijna niks te krijgen, maar bij ons wel. Bij mij komt er nog van alles binnen. Mensen zijn een beetje afwachtend, maar nu worden mensen langzaamaan enthousiast. Van mij mogen ze komen, wij zijn er klaar voor’’, zegt Natascha, eigenaresse van de Alphense Feestwinkel.

De wedstrijden 

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal staat op 13 juni om 21:00 uur op het programma. Oranje neemt het dan op tegen Oekraïne. Op 17 juni om 21:00 uur komt Nederland de nieuwe aankoop van Real Madrid tegen, David Alaba, in de wedstrijd tegen Oostenrijk. De laatste wedstrijd van groep C is tegen Noord-Macedonië. Deze wedstrijd is op 21 juni om 18:00 uur. 

Heb jij plannen om de straat oranje te versieren? Of pak je bij jou thuis helemaal uit met oranjeversiering? Laat het weten via info@alphens.nl of stuur ons een privébericht!

Oranjekoorts


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.