Stichting Vrienden van de Adventskerk

Orgel jukebox in Adventskerk

Op zondagmiddag 19 januari zal er in de Adventskerk een speciaal evenement plaatsvinden. Het authentieke Steinmeyer orgel krijgt deze middag tijdelijk functie als ‘jukebox’. Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, zal vooraf ingezonden muziekstukken spelen op het orgel.

Na dit concert zal het orgel als geheel worden ontmanteld en een grondige restauratie tegemoet gaan. Hierdoor zal het voor minstens 9 maanden niet meer bespeelbaar zijn. “We willen dit moment niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom bieden we iedereen die het orgel nog wil beluisteren op ludieke wijze de mogelijkheid om verzoeknummers in te laten sturen via onze website”, aldus Jan de Kruijf, voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk, die dit evenement organiseert.

Simon Stelling zal een selectie uit de inzendingen maken. “Het mogen klassieke, populaire, religieuze of andere muziekstukken zijn. Zo kunnen we goed horen wat het orgel allemaal kan en is het voor een middag een heuse jukebox”, vervolgt Simon Stelling.

Een orgelpijp adopteren
De afgelopen maanden heeft Stichting Vrienden van de Adventskerk een grote actie opgezet om geld op te halen voor de restauratie. De actie “Vol op het orgel” heeft veel media-aandacht gekregen. Mensen kunnen orgelpijpen adopteren voor € 25, € 50 en € 100 per stuk. Er is al meer dan € 25.000 opgehaald.

“Wij zijn trots op dit instrument in de Adventskerk. En we blijven ons hiervoor inzetten. Nu al wordt er gewerkt aan de samenstelling van een afwisselend en muzikaal openingsprogramma voor als het orgel na haar restauratie weer in vol ornaat te horen is. Dit zal in het najaar van 2020 zijn en het wordt heel bijzonder”, zegt Jan de Kruijf.

De speciale orgel-jukebox-middag op zondag 19 januari start om 16:00 uur en iedereen is welkom. Toegang is vrij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 12:45

Win een gesigneerd exemplaar van het kinderboek Ko de Kikker

All4houses en All4finance sponsorden de makers van het kinderboek Ko de Kikker - een vlucht naar Curacao. Het boekje werd onlangs overhandigd aan Jandino Asporaat. Samen met All4houses en All4finance geven wij drie gesigneerde exemplaren weg van Ko de Kikker in een mooi geschenkpakket! 

Van 0 naar 20 vandaag 11:37

Van 0 naar 20: wie is er sneller?

Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich keihard voor op de halve marathon van de 20 van Alphen, en dat zonder hardloopervaring. In de podcast Van 0 naar 20 vertellen ze over hun traject. Dit keer: wie is er sneller?

Gemeente vandaag 10:49

Alphen aan den Rijn hijst Gemeenten4GlobalGoals-vlag bij gemeentehuis

In Alphen aan den Rijn heeft wethouder Erik van Zuylen op vrijdag 25 september de Gemeenten4GlobalGoals-vlag gehesen. Hiermee laat de gemeente zien dat wij als gemeente onderdeel zijn van de wereldgemeenschap en ons medeverantwoordelijk voelen voor het aanpakken van wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gelijke kansen.