Stichting Vrienden van de Adventskerk

Orgel jukebox in Adventskerk

Op zondagmiddag 19 januari zal er in de Adventskerk een speciaal evenement plaatsvinden. Het authentieke Steinmeyer orgel krijgt deze middag tijdelijk functie als ‘jukebox’. Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, zal vooraf ingezonden muziekstukken spelen op het orgel.

Na dit concert zal het orgel als geheel worden ontmanteld en een grondige restauratie tegemoet gaan. Hierdoor zal het voor minstens 9 maanden niet meer bespeelbaar zijn. “We willen dit moment niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom bieden we iedereen die het orgel nog wil beluisteren op ludieke wijze de mogelijkheid om verzoeknummers in te laten sturen via onze website”, aldus Jan de Kruijf, voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk, die dit evenement organiseert.

Simon Stelling zal een selectie uit de inzendingen maken. “Het mogen klassieke, populaire, religieuze of andere muziekstukken zijn. Zo kunnen we goed horen wat het orgel allemaal kan en is het voor een middag een heuse jukebox”, vervolgt Simon Stelling.

Een orgelpijp adopteren
De afgelopen maanden heeft Stichting Vrienden van de Adventskerk een grote actie opgezet om geld op te halen voor de restauratie. De actie “Vol op het orgel” heeft veel media-aandacht gekregen. Mensen kunnen orgelpijpen adopteren voor € 25, € 50 en € 100 per stuk. Er is al meer dan € 25.000 opgehaald.

“Wij zijn trots op dit instrument in de Adventskerk. En we blijven ons hiervoor inzetten. Nu al wordt er gewerkt aan de samenstelling van een afwisselend en muzikaal openingsprogramma voor als het orgel na haar restauratie weer in vol ornaat te horen is. Dit zal in het najaar van 2020 zijn en het wordt heel bijzonder”, zegt Jan de Kruijf.

De speciale orgel-jukebox-middag op zondag 19 januari start om 16:00 uur en iedereen is welkom. Toegang is vrij.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.