NS

Out of the box: een weg tussen Alphen en Boskoop op de plek van het spoor

Met regelmaat word Helma van der Louw (CDA) verrast met ideeën van inwoners voor het oplossen van problemen, zo ook deze keer.

Na een evenement sprak ze met een ondernemer in de Loetepolder over de nieuwe W20 wegen van Boskoop naar Alphen en de tweede oeververbinding. “De laatste blijft staan als een paal boven water, maar voor de noordelijke ontsluitingsweg kreeg ik toch wel een heel verrassende oplossing.”

Hij vertelde het volgende: “Haal de bestaande spoorlijn met het boemeltje Boskoop/Alphen weg en leg hiervoor in de plaats een mooie weg. Laat elektrische (buurt) bussen vanaf Boskoop via deze weg rijden naar Alphen en maak het ook begaanbaar voor auto en vrachtverkeer. Hier kan toch niemand bezwaar tegen hebben want de ruimte is al grotendeels ingenomen. Deze aanleg kost geen natuur, weinig extra ruimte voor een weg en de aansluiting op de N11 kan worden gerealiseerd. Mooi toch?”

Van der Louw: “Ik had deze oplossing nog nooit gehoord, maar het zet je wel tot nadenken. En wat nog het interessantste is: dit idee is al vele decennia geleden geopperd aan de keukentafel door de vader van de ondernemer.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 13:27

De 20 van Ron: de voorbereiding van de eerste inschrijver Ron

De eerste inschrijving voor de editie van de 20 van Alphen in 2022 was van Alphenaar Ron Damstra (39). Met de openingsklassieker in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om deze actieve hardloper eens te vragen naar zijn voorbereiding en hardloopervaring.

Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?

Politiek vandaag 10:01

Gemeente betaalt kleine energiebesparende maatregelen

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een subsidie van ruim 7 ton ontvangen voor kleinschalige energiebesparing. Inwoners kunnen vouchers aanvragen voor aanschaf van onder meer tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen.