NS

Out of the box: een weg tussen Alphen en Boskoop op de plek van het spoor

Met regelmaat word Helma van der Louw (CDA) verrast met ideeën van inwoners voor het oplossen van problemen, zo ook deze keer.

Na een evenement sprak ze met een ondernemer in de Loetepolder over de nieuwe W20 wegen van Boskoop naar Alphen en de tweede oeververbinding. “De laatste blijft staan als een paal boven water, maar voor de noordelijke ontsluitingsweg kreeg ik toch wel een heel verrassende oplossing.”

Hij vertelde het volgende: “Haal de bestaande spoorlijn met het boemeltje Boskoop/Alphen weg en leg hiervoor in de plaats een mooie weg. Laat elektrische (buurt) bussen vanaf Boskoop via deze weg rijden naar Alphen en maak het ook begaanbaar voor auto en vrachtverkeer. Hier kan toch niemand bezwaar tegen hebben want de ruimte is al grotendeels ingenomen. Deze aanleg kost geen natuur, weinig extra ruimte voor een weg en de aansluiting op de N11 kan worden gerealiseerd. Mooi toch?”

Van der Louw: “Ik had deze oplossing nog nooit gehoord, maar het zet je wel tot nadenken. En wat nog het interessantste is: dit idee is al vele decennia geleden geopperd aan de keukentafel door de vader van de ondernemer.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.