Ingezonden

Padeltoernooi voor het goede doel bij Alphense Fitnessclub Jawi

Fitnessclub Jawi organiseert op zaterdag 17 december een benefiet padeltoernooi voor het Prinses Máxima Centrum. Van 9:00 tot 16:30 uur strijden teams om de titel Queen of the Court. Inschrijven kan vanaf nu, dus meld je snel aan.

De jaarlijkse missie van Radio538 staat dit jaar in het teken van het Prinses Máxima Centrum. Dit kinderoncologie centrum wil graag meer kinderen gezond naar huis sturen en heeft daarvoor jouw hulp nodig.

Voor een aantal leden van Sport- en padelcentrum Jawi was deze oproep aanleiding om een benefiet padeltoernooi te organiseren. Ze maakten helaas van zeer dichtbij mee hoe ingrijpend kanker is voor een kind. Maar ook hoe veel kundige en bevlogen dokters en verplegers bij het Prinses Máxima Centrum er alles aan doen om de kinderen beter te maken en hun leed te verlichten.

Voor wie padel nog niet kent, is de sport het best te omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Twee teams van twee spelers nemen het daarbij tegen elkaar op in een veld dat is omgeven door glazen wanden. Het mooie van de sport is dat de drempel om te spelen heel laag is. Padel is minder technisch dan tennis en minder intensief dan squash. Ook beginners spelen daardoor al snel mooie rally’s.

Sinds de zomer heeft fitnessclub Jawi twee indoor padelbanen, waar al intensief gebruik van wordt gemaakt. De leiding van de club stelde de baan direct beschikbaar voor dit benefiettoernooi.

Queen of the Court

King of the Court is een bekend toernooiconcept in de padelwereld. "Het winnende team schuift een plaatsje omhoog, terwijl het verliezende team afzakt. Na een uur spelen wordt het team in het koningsveld gekroond tot winnaar. Uiteraard passen we de titel aan voor het centrum waar onze Koningin beschermvrouwe van is", legt een van de initiatiefnemers uit. 

"Teams kunnen zich per tweetal inschrijven en spelen dan vier wedstrijden van een kwartier. Na een uur kronen we de Queen of the Court en kunnen jullie nog napraten en genieten van de volgende wedstrijden."

Inschrijven

Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar: padelmaxima@gmail.com. Er kunnen zeven rondes ingevuld worden, en vol is vol. Geef je dus snel op met je teamnaam en namen van de twee deelnemers. Laat ook globaal je speelniveau weten (laag, midden, hoog). Geef ook aan wanneer je echt niet kunt spelen. Dan wordt er geprobeerd daar rekening mee te houden. De toernooikosten van 25,- euro per team wordt ter plekke verrekend.

Doneren

Misschien overbodig om te melden, maar het toernooigeld gaat natuurlijk naar het goede doel van Missie538: het Prinses Máxima Centrum. Je kunt uiteraard ook meer doneren, dat kan via: Missie 538: het laatste nieuws | Radio 538

Wat: Queen of the Court padeltoernooi voor Prinses Máxima Centrum
Wanneer: Zaterdag 17 december, van 9.00 tot 16.30 uur
Waar: Fitnessclub Jawi, Antonie van Leeuwenhoekweg 27B
Kosten: 25,- euro per team
Inschrijven: padelmaxima@gmail.com


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.