Josh Walet

Parkeergarage Baronie uit voorzorg deels afgesloten

Wil je jouw auto parkeren in de parkeergarage van winkelcentrum De Baronie? Dan kan dat momenteel alleen in het overdekte gedeelte. Het bovenste gedeelte van de parkeergarage is uit voorzorg afgesloten.

De parkeergarage telt in totaal 444 parkeerplekken, maar een deel van deze parkeerplekken is op dit moment niet toegankelijk. Het gaat om het bovenste gedeelte van de parkeergarage, waar auto’s niet overdekt staan. De toegang naar het parkeerdek is geblokkeerd door een afzetlint en een oranje pilon. De reden voor de afsluiting is ‘bouwkundig herstel’, bevestigt Green Real Estate, eigenaar van de parkeergarage. Er is sprake van 'terugkerende visuele schade' op het bovenste parkeerdek.

Zorgen over de staat van de parkeergarage zijn volgens de eigenaar niet nodig. "De eerste voorlopige uitkomsten van het onderzoek geven een voorlopige inzage in de herstelwerkzaamheden die nodig zijn maar zijn geen reden tot acute maatregelen. Uit voorzorg, en in nauw overleg met de gemeente, hebben we besloten het bovenste parkeerdek wel te sluiten zodat we alvast kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de herstelwerkzaamheden van dit bovenste parkeerdek."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.