Parkvilla
Advertorial Evenementen

Parkkunst 2023: Koningsdag beleven en ontdekken voor iedereen

Het culturele festival Parkkunst is dé happening op Koningsdag. Het event op 27 april vanaf 11:30 uur is er voor de hele familie en bruist van de activiteiten. Live muziek, straattheater met ‘Hout & Hout’, buitenbios, kunst en cultuur, een kinderpark, lekker eten en drinken en tal van kunstkramen met demonstraties in het mooie Park Rijnstroom.

Nieuw is de CD- en platenmarkt, waar menig liefhebber zijn slag kan slaan. Dit jaar zal er ook extra aandacht zijn voor duurzaamheid. Parkkunst wordt georganiseerd door Parkvilla, samen met een aantal partners en de toegang is gratis. Het festival wordt om 12.00 uur officieel geopend door wethouder Anouk Noordermeer en stadsdichter Lars Ferwerda.

Op het grote podium in het park staan live SoulFuzion, winnaar bandcontest Alphen on Fire: Sann!e & Friends, Rockin’ Stones, Madless en Dilana Smith. Allemaal staan ze garant voor een wervelend concert. Op het podium voor Parkvilla is er een gevarieerd programma georganiseerd door de Nieuwe Muziekschool Alphen, popkoor Vocalize, Productiehuis Alphen en de dansafdeling van Parkvilla. Nieuw is de muziekmarkt op het terras achter Parkvilla. Een platen & CD markt, een gevarieerd aanbod voor schappelijke prijzen met muziek van DJ Mister Groove.

Installatie kunstwerk maken van textiel

Naast de kunstkramen van professionele kunstenaars, die regelmatig demonstraties geven is er voor het eerst de mogelijkheid een kunstwerk van gerecyclede materialen te maken onder leiding van docente Jolieke Kessels. Alle bezoekers kunnen hier volop hun creativiteit kwijt.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven: zweefmolen Engeltjesmolen, schminken met schminkartiest Layla Kühnen, circus Pret workshop, maak je eigen koninklijke monogram met docente Els Mulder en overheerlijke poffertjes en suikerspinnen van de Rotary Woubrugge, die hiermee geld ophaalt voor het Open Venster Alphen.

Film & buitenbios

De korte (30 min.) film The Human Voice met steractrice Tilda Swinton in de hoofdrol draait om 14:00, 15:00 en 16:00 uur in het filmhuis. Op een groot scherm op het terras vertoont Parkvilla onder de sterrenhemel de feelgoodfilm The Secret Life of Walter Mitty met Ben Stiller om 21:00 uur. Tickets voor de films zijn verkrijgbaar tegen een speciaal Koningsdagtarief via www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren. 

Advertorial Evenementen vandaag 11:52

Inspiratie rondom afscheid en verlies op de uitvaartmarkt

Zaterdag 7 oktober organiseert Ammoniet Uitvaartbegeleiding een ‘uitvaartmarkt’. Hier kun je ontdekken dat er, naast de noodzakelijke dingen die geregeld moeten worden, veel interessante en prachtige mogelijkheden zijn die de periode van afscheid nemen, rouw en gemis, bijzonder en troostrijk maken.