Parkvilla
Advertorial Evenementen

Parkkunst 2023: Koningsdag beleven en ontdekken voor iedereen

Het culturele festival Parkkunst is dé happening op Koningsdag. Het event op 27 april vanaf 11:30 uur is er voor de hele familie en bruist van de activiteiten. Live muziek, straattheater met ‘Hout & Hout’, buitenbios, kunst en cultuur, een kinderpark, lekker eten en drinken en tal van kunstkramen met demonstraties in het mooie Park Rijnstroom.

Nieuw is de CD- en platenmarkt, waar menig liefhebber zijn slag kan slaan. Dit jaar zal er ook extra aandacht zijn voor duurzaamheid. Parkkunst wordt georganiseerd door Parkvilla, samen met een aantal partners en de toegang is gratis. Het festival wordt om 12.00 uur officieel geopend door wethouder Anouk Noordermeer en stadsdichter Lars Ferwerda.

Op het grote podium in het park staan live SoulFuzion, winnaar bandcontest Alphen on Fire: Sann!e & Friends, Rockin’ Stones, Madless en Dilana Smith. Allemaal staan ze garant voor een wervelend concert. Op het podium voor Parkvilla is er een gevarieerd programma georganiseerd door de Nieuwe Muziekschool Alphen, popkoor Vocalize, Productiehuis Alphen en de dansafdeling van Parkvilla. Nieuw is de muziekmarkt op het terras achter Parkvilla. Een platen & CD markt, een gevarieerd aanbod voor schappelijke prijzen met muziek van DJ Mister Groove.

Installatie kunstwerk maken van textiel

Naast de kunstkramen van professionele kunstenaars, die regelmatig demonstraties geven is er voor het eerst de mogelijkheid een kunstwerk van gerecyclede materialen te maken onder leiding van docente Jolieke Kessels. Alle bezoekers kunnen hier volop hun creativiteit kwijt.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven: zweefmolen Engeltjesmolen, schminken met schminkartiest Layla Kühnen, circus Pret workshop, maak je eigen koninklijke monogram met docente Els Mulder en overheerlijke poffertjes en suikerspinnen van de Rotary Woubrugge, die hiermee geld ophaalt voor het Open Venster Alphen.

Film & buitenbios

De korte (30 min.) film The Human Voice met steractrice Tilda Swinton in de hoofdrol draait om 14:00, 15:00 en 16:00 uur in het filmhuis. Op een groot scherm op het terras vertoont Parkvilla onder de sterrenhemel de feelgoodfilm The Secret Life of Walter Mitty met Ben Stiller om 21:00 uur. Tickets voor de films zijn verkrijgbaar tegen een speciaal Koningsdagtarief via www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.