Josh Walet

Personeelstekort in de Alphense horeca: piekeren en puzzelen

De hoge besmettelijkheid van de omikron-variant en de quarantaineregels tegen het virus zorgen voor een torenhoog ziekteverzuim in de horeca. Ondernemers worstelen met de bezetting.

Nu de restaurants en terrassen weer open mogen tot 22:00 uur, ligt de volgende uitdaging voor horecaondernemers er duimendik bovenop: personeelsbezetting.

Puzzelen met bezetting

De eigenaar van Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug worstelt hier ook mee. “De crux zit hem voornamelijk in het feit dat afmeldingen door de maatregelen vaak last minute zijn. Wanneer je alle roosters rond denkt te hebben, gooit een besmetting al snel roet in het eten”, zegt Martin Kalkhoven.

“Het wordt vooral in de weekenden lastig gemaakt, dit zijn de drukkere dagen voor onze branche. Vorige week hadden we vier full-timers thuis zitten door corona, dat was beslist geen makkelijke opgaaf. Gelukkig biedt het hebben van drie restaurants in zo’n situatie uitkomsten, maar makkelijk is het niet”, aldus Kalkhoven.

Personeel voor de horeca

Op LinkedIn heeft Jan Boerefijn in samenwerking met Alphense Horeca Vereniging en Werkvinden een initiatief opgericht. Met name om de horeca in Alphen aan den Rijn te ondersteunen in het zoeken naar personeel. Horeca Vacatures Alphen is bedoeld om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen.

Nog niet overal problemen

De rondrazende coronavariant zorgt echter niet overal voor problemen in de bezetting. Lars Nouwen van de Beren op het Thorbeckeplein beschrijft zijn situatie als ‘zeer bevoorrecht’. ”Er vallen bij ons geen gaten in de bezetting door het virus. Her en der een enkele afmelding is onvermijdelijk, maar het veroorzaakt geen problemen in de dienstverlening.”

Ook Viviënne Winkelaar, eigenaresse van Bij Hen en De Schaapskooi klopt af. “Wij hebben geen gebrek aan personeel op het moment, ook niet door het virus. Wij zijn gezegend met een grote maar bovendien collegiale groep werknemers en genoeg vaste krachten.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.