Josh Walet

Personeelstekort in de Alphense horeca: piekeren en puzzelen

De hoge besmettelijkheid van de omikron-variant en de quarantaineregels tegen het virus zorgen voor een torenhoog ziekteverzuim in de horeca. Ondernemers worstelen met de bezetting.

Nu de restaurants en terrassen weer open mogen tot 22:00 uur, ligt de volgende uitdaging voor horecaondernemers er duimendik bovenop: personeelsbezetting.

Puzzelen met bezetting

De eigenaar van Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug worstelt hier ook mee. “De crux zit hem voornamelijk in het feit dat afmeldingen door de maatregelen vaak last minute zijn. Wanneer je alle roosters rond denkt te hebben, gooit een besmetting al snel roet in het eten”, zegt Martin Kalkhoven.

“Het wordt vooral in de weekenden lastig gemaakt, dit zijn de drukkere dagen voor onze branche. Vorige week hadden we vier full-timers thuis zitten door corona, dat was beslist geen makkelijke opgaaf. Gelukkig biedt het hebben van drie restaurants in zo’n situatie uitkomsten, maar makkelijk is het niet”, aldus Kalkhoven.

Personeel voor de horeca

Op LinkedIn heeft Jan Boerefijn in samenwerking met Alphense Horeca Vereniging en Werkvinden een initiatief opgericht. Met name om de horeca in Alphen aan den Rijn te ondersteunen in het zoeken naar personeel. Horeca Vacatures Alphen is bedoeld om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen.

Nog niet overal problemen

De rondrazende coronavariant zorgt echter niet overal voor problemen in de bezetting. Lars Nouwen van de Beren op het Thorbeckeplein beschrijft zijn situatie als ‘zeer bevoorrecht’. ”Er vallen bij ons geen gaten in de bezetting door het virus. Her en der een enkele afmelding is onvermijdelijk, maar het veroorzaakt geen problemen in de dienstverlening.”

Ook Viviënne Winkelaar, eigenaresse van Bij Hen en De Schaapskooi klopt af. “Wij hebben geen gebrek aan personeel op het moment, ook niet door het virus. Wij zijn gezegend met een grote maar bovendien collegiale groep werknemers en genoeg vaste krachten.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen.