Advertorial Gemeente

Pieter Hilhorst betrekt burgers bij formatie college

Mede op verzoek van de grootste fracties gaat informateur Pieter Hilhorst haast maken met de vorming van een college voor Alphen aan den Rijn. De kiezers worden dit keer niet buitengesloten.

Burgemeester Liesbeth Spies is ook groot voorstander van het betrekken van burgers bij het proces. "De opkomst was 27 procent hoger dan vier jaar geleden. Dat geeft aan hoe de inwoner van Alphen aan den Rijn betrokken is geraakt bij onze mooie gemeente. Die kunnen we nu niet buitenspel zetten", aldus de voorzitster van het college van B&W. Hilhorst en de fractieleiders van de grootste partijen zijn het daar van harte mee eens. Ze willen in de raadszaal in gesprek met iedereen die vindt dat hij of zij iets kan toevoegen aan de vorming van een solide en breed gedragen college voor de komende vier jaar. 

Aangezien de agenda voor volgende week al helemaal vol gepland is en bovendien het verslag uiterlijk vrijdag gepresenteerd moet worden, blijft aanstaande zondag als enige mogelijkheid over. "We hebben ook nog Tweede Paasdag overwogen, maar dat is toch teveel een traditionele familiedag", zo motiveerde André de Jeu (Nieuw Elan) deze planning. 

Iedereen die wil bijdragen aanstaande zondag is van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. 

Aanmelden
Aanmelden is niet nodig, maar er wordt wel geadviseerd tijdig aanwezig te zijn. Bij voldoende belangstelling zal de schuifwand aan de zijkant opengaan, waardoor nog zeker 200 belangstellenden en eventuele inspekers een plaats krijgen.  Mocht u willen inspreken en uw zienswijze op papier hebben dan zou het fijn zijn als dit vooraf gestuurd wordt naar: griffiie@alphenadrijn.nl  De informateur en de fractieleiders krijgen uw informatie dan automatisch doorgestuurd en kunnen zich daarop voorbereiden. 

In het forum zullen naast de formateur ook de fractieleiders André de Jeu van Nieuw Elan, Marjon Verkleij van het CDA, René Driesen van Groen Links en Henk Goes van de PvdA plaats nemen. Anouk Noordermeer van de VVD is verhinderd. Haar plaats wordt ingenomen door Ruud Gebel, voormalig partijleider en op de achtergrond nog steeds betrokken.

1 April 

Vrij veel mensen (we zullen niet verklappen wie) hebben dit bericht in de eerste instantie serieus genomen. Ook wel een beetje begrijpelijk, want de informateur heeft met diverse betrokkenen op 2 paasdag wel degelijk een bespreking gepland. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.