Frans van der Heijden

Pilot met testbewijzen voor waterpolotoernooi bij AZC

Vanaf april 2021 vinden er weer evenementen en activiteiten plaats waar bezoekers bij mogen zijn. De overheid start deze maand met een pilot waar mensen een negatieve coronatest moeten overleggen. Ook in Alphen is er deze maand zo’n testevent: een waterpolotoernooi voor de jeugd.

Door heel het land worden er weer tal van evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo mag er voor het eerst weer publiek bij voetbalwedstrijden zijn en openen een aantal dierenparken haar deuren weer. AZC Alphen is in hun nopjes dat Alphen één van de gelukkigen is en kan niet wachten tot het 25 april is. ‘’We zijn super blij dat we, als enige zwemvereniging in Nederland, onderdeel mogen uitmaken van het nationale fieldlab initiatief’’, zo laat John Jansen van AZC Alphen weten. 

Deelnemende teams

Het toernooi vindt plaats in zwembad AquaRijn. Aan het toernooi zullen acht teams deelnemen: vier jongens- (B-junioren) en vier meisjes ploegen (C-junioren). In totaal kunnen er rond de honderd personen aanwezig zijn bij het evenement. Dit is inclusief teambegeleiders, scheidrechters en andere vrijwilligers die nodig zijn om het toernooi te organiseren en de kantine te beheren.

Iedereen die op het toernooi aanwezig is, wordt voor- en achteraf getest op het coronavirus. Vooraf moeten mensen een negatieve testuitslag kunnen laten zien.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.