Pexels

Politie: “Veel bekeuringen voor het ontbreken van de losbreekreminrichting”

Op 9 maart werd door een groep studenten van de politie een verkeerscontrole georganiseerd in Alphen aan den Rijn. Deze keer werden voornamelijk voertuigen met een aanhanger gecontroleerd. Tijdens de controle merkte de politie wat op over de losbreekreminrichting.

De politie laat weten dat er in totaal 17 bekeuringen zijn uitgedeeld. Ook merkte de studenten die dag wat op. “Het viel op dat er veel bekeuringen zijn geschreven voor het ontbreken van, of het niet correct vastmaken van de losbreekreminrichting.”

De losbreekreminrichting is een dunne kabel die via de auto is verbonden met het remsysteem van de aanhanger. Als de aanhanger tijdens het rijden van de trekhaak losschiet, trekt de kabel de rem van de aanhanger aan, zodat de aanhanger zelfstandig afremt. “Het is belangrijk om de losbreekreminrichting goed te bevestigen. Als je dit niet doet dan zal de kabel waarschijnlijk niet afbreken en zal de aanhanger niet uit zichzelf remmen”, aldus de politie.

Ze vervolgen: “De losbreekreminrichting dient aan een vast deel van het voertuig bevestigd te zijn. Bijvoorbeeld een beugel die aan de trekhaak vast zit.” Voor voorbeelden en instructies adviseert de politie je naar de site van de ANWB te gaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.