Advertorial Calamiteiten

Alphen aan den Rijn krijgt er vijf extra wijkagenten bij

De politie-eenheid Den Haag krijgt er de komende jaren zo'n honderd agenten bij. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat er in Alphen aan den Rijn de komende jaren vijf extra wijkagenten bij komen.

Spies is blij met de beslissing en noemt het een goede keuze. "Dit is een langgekoesterde wens van Alphenaren en ook van mij persoonlijk", aldus de Alphense burgemeester. Ook politieteams in de regio zoals Kaag en Braassem-Nieuwkoop krijgen er vijf FTE's bij. 

De beslissing om extra agenten aan het basisteam van Alphen toe te voegen ziet Spies als erkenning dat dit district onderbezet is. "We wonen in een landelijk en uitgestrekt gebied, dan kan het soms even duren voor een agent ter plaatse is. Met deze toevoeging komen we in de buurt van de norm van één agent per vijfduizend inwoners.".

Spies is blij met de extra agenten, maar benadrukt wel de agenten nog opgeleid moeten worden. "Voordat we het merken, zijn we wel een paar jaar verder."


Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.