Productiehuis Alphen
Advertorial Overige

Productiehuis Alphen bouwt aan werktheater op broedplaats De Werf

Nog even en er kan geen creatieve, ondernemende huurder meer bij op De Werf, de hotspot van de Alphense maakindustrie. Ook Productiehuis Alphen (PA) heeft een plek gekregen tussen de ambachtslieden, kunstenaars en ondernemers.

In een hal bouwt PA letterlijk en figuurlijk aan zijn eigen onderkomen. Er wordt in etappes aan de theaterwerkplaats gewerkt, omdat er tussendoor ook voorstellingen gemaakt moeten worden.

Ondernemend

PA mag dan officieel geen echte ondernemer zijn, ondernemend is Stichting Productiehuis Alphen aan den Rijn wel. Binnenkort worden audities gehouden voor de veertiende kerstvoorstelling op rij. Naast de jaarlijkse familievoorstelling rond de kerstdagen brengt PA ook theaterstukken die een link hebben naar de Alphense samenleving. Denk maar aan Nadien, een theaterstuk over de Alphense joden die in september 1942 werden afgevoerd naar de vernietigingskampen. Omdat in Alphen eind dit jaar ’struikelstenen’ worden geplaatst om deze zwarte bladzijden uit de plaatselijke geschiedenis te herdenken, gaat Nadien in oktober van dit jaar in reprise.

'Geef tweedehands een kans'

Om decors en kostuums voor de theaterstukken te maken, heeft PA goede werkruimte nodig. Die is dus nu gevonden op De Werf. Daar geven de meeste huurders vorm en inhoud aan de slogan: ’Geef tweedehands een kans’. Ook PA doet daar volop aan mee door oude meubels en afgedankt hout en andere materialen opnieuw te gebruiken.

Het werktheater van PA op De Werf is nog lang niet af. Het is uiteindelijk de bedoeling dat in de ruimte ook workshops gegeven kunnen worden. Daarnaast hoopt PA een bijdrage te leveren aan alle bijzondere evenementen die op De Werf worden gehouden. Zo is PA ook een van de partijen van het theaterspektakel ’Het wordt zomer’, waarmee in mei 75 jaar bevrijding wordt gevierd. Dat stuk wordt in een hal op De Werf gespeeld.

Kijk voor meer informatie op www.productiehuisalphen.nl.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.