Simon Stelling

Reeks zondag matinees in de Adventskerk

Op initiatief van Stichting Vrienden van de Adventskerk wordt op zondag 22 maart de aftrap van een reeks zondag matinees in de Adventskerk gegeven. Tijdens dit eerste concert zullen Simon Stelling op de vleugel en Aubrey Snell op de saxofoon hun muzikale krachten bundelen.

“Afgelopen jaar hebben we tweemaal op zondagmiddag een concert georganiseerd bij wijze van proef. Dit is goed bevallen. De opkomst was groot en de reacties waren zeer positief. Kennelijk is de zondagmiddag een uitstekende middag om bijvoorbeeld klassieke concerten te organiseren, die zeer toegankelijk zijn", zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. “Het is goed de prachtige Adventskerk ook op zondagmiddag open te stellen. Niet alleen voor de kerkelijke gemeente, maar ook voor hen die normaal niet of nauwelijks in de kerk komen en wel van (klassieke) muziek houden.” 

Simon Stelling zal tijdens de nieuwe reeks concerten meerdere malen plaats nemen achter de vleugel in de kerk. Op zondag 22 maart treedt hij op met de bekende saxofoniste Aubrey Snell. Samen spelen zij werken van Schubert, Schumann, Saint-Saëns en Debussy. Op zondag 24 mei treedt Simon op met alt/mezzo zangeres Martine Straesser, en op zondag 6 september met fluitiste Sannie de Jongh.

Alle concerten in de reeks van drie, beginnen om 16:00 uur en zullen omstreeks 18:00 uur eindigen. De concerten zijn gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. Na afloop is er een collecte voor de gemaakte kosten. Voor meer informatie over dit concert zie: www.vriendenvandeadventskerk.info/evenementen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.