Simon Stelling

Reeks zondag matinees in de Adventskerk

Op initiatief van Stichting Vrienden van de Adventskerk wordt op zondag 22 maart de aftrap van een reeks zondag matinees in de Adventskerk gegeven. Tijdens dit eerste concert zullen Simon Stelling op de vleugel en Aubrey Snell op de saxofoon hun muzikale krachten bundelen.

“Afgelopen jaar hebben we tweemaal op zondagmiddag een concert georganiseerd bij wijze van proef. Dit is goed bevallen. De opkomst was groot en de reacties waren zeer positief. Kennelijk is de zondagmiddag een uitstekende middag om bijvoorbeeld klassieke concerten te organiseren, die zeer toegankelijk zijn", zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. “Het is goed de prachtige Adventskerk ook op zondagmiddag open te stellen. Niet alleen voor de kerkelijke gemeente, maar ook voor hen die normaal niet of nauwelijks in de kerk komen en wel van (klassieke) muziek houden.” 

Simon Stelling zal tijdens de nieuwe reeks concerten meerdere malen plaats nemen achter de vleugel in de kerk. Op zondag 22 maart treedt hij op met de bekende saxofoniste Aubrey Snell. Samen spelen zij werken van Schubert, Schumann, Saint-Saëns en Debussy. Op zondag 24 mei treedt Simon op met alt/mezzo zangeres Martine Straesser, en op zondag 6 september met fluitiste Sannie de Jongh.

Alle concerten in de reeks van drie, beginnen om 16:00 uur en zullen omstreeks 18:00 uur eindigen. De concerten zijn gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. Na afloop is er een collecte voor de gemaakte kosten. Voor meer informatie over dit concert zie: www.vriendenvandeadventskerk.info/evenementen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs gisteren 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek gisteren 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur gisteren 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.