Josh Walet

Ridderhof en Henry Dunantweg worden maandag gebruikt als decor voor filmopnames

In en rondom winkelcentrum De Ridderhof en de Henry Dunantweg in Alphen aan den Rijn vinden maandag 16 mei de hele dag filmopnames plaats voor een telefilm. Bij de opnames wordt gebruik gemaakt van politieauto’s en nepwapens. 

Het gaat om een telefilm voor de KRO/NCRV. Telefilms zijn films speciaal gemaakt voor televisie. Ze hebben actuele en maatschappelijke thema's, van talentenshows tot vluchtelingenproblematiek. De filmopnames vinden maandag 16 mei plaats tussen 08:00 en 19:00 uur.

De gemeente laat weten dat toestemming is verleend om bij de opnames gebruik te maken van politieauto’s en nepwapens. “Als u in de omgeving bent, is het mogelijk dat u hier iets van meekrijgt, of enige verkeershinder ondervindt. Als u niet in het winkelcentrum of omgeving hoeft te zijn, verzoeken we u om niet te gaan kijken, om (verkeers)drukte te voorkomen”, aldus de gemeente.

Winkelend publiek en passanten worden met borden en door crewleden geattendeerd op de filmopnames. Bij het kruispunt Burgemeester Bruin Slotsingel/ President Kennedylaan worden beroepsverkeersregelaars ingezet door de filmmaker die het verkeer tijdens de opnames kort kunnen tegenhouden.

Winkeliers in De Ridderhof zijn op de hoogte van de opnames, en omwonenden en ondernemers in de omgeving zijn door de filmmaker met een brief geïnformeerd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.