Josh Walet
Advertorial Winkelen

Rob Badal is al 30 jaar huismeester bij De Aarhof

Wie met enige regelmaat door De Aarhof loopt zal Rob ongetwijfeld herkennen. Rob is namelijk al sinds 1 oktober 1992 in dienst als huismeester bij het winkelcentrum. Niet alleen het winkelend publiek, maar ook alle winkeliers en iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is bij De Aarhof, kent de jubilaris.

Wanneer Rob het over zijn Aarhof heeft beginnen zijn ogen te glimmen. Vol trots vertelt hij dat hij al 30 jaar werkzaam is bij De Aarhof, en dat hij er dan ook alles over weet. “Eigenlijk zou ik hier tijdelijk zijn. Ik werd van een ander project afgehaald en mocht naar De Aarhof voor zes maanden, maar ik ben nooit meer weggegaan.”

Constante factor

In de 30 jaar dat Rob werkzaam is als huismeester van De Aarhof heeft het winkelcentrum veel veranderingen gezien. Maar de constante factor is Rob. Zijn kennis over De Aarhof is dan ook onuitputtelijk. Welke winkel waar zit, hoe alle kabels lopen, waar de leidingen zitten, wie waar verantwoordelijk voor is, en nog veel meer. En misschien wel nog belangrijker: Rob heeft goed contact met alle winkeliers en alle Alphense hulpdiensten. “Ik heb een rechtstreekse lijn met het bureau en ze weten: als Rob belt dan is er echt wat aan de hand."

Terwijl we met Rob in gesprek zijn gaat één van zijn drie telefoons. Meteen neemt hij op en hij springt op zodra hij hoort wat er aan de hand is. Eén van de winkeliers in De Aarhof heeft even een oplettende blik nodig. Rob schiet meteen weer in werkmodus en handelt de zaak af.

“Hij houdt alles in de gaten en reageert meteen”, legt Marcel Dammers van SB Real Estate uit. “Dat is ook een fijn idee voor de winkeliers, Rob zorgt voor een veilig gevoel." Rob vult aan: “Ik heb de nodige dingen mee gemaakt in die 30 jaar. Daarom heb ik ook goed contact met de politie. Ik ben er een tijdje uit geweest, en toen de agenten hoorden dat ik er weer was kwamen ze allemaal even gedag zeggen."

Tekst loopt door onder de foto

Rob, Marcel en Marc.jpg

Mister Aarhof

Dat Rob belangrijk is voor de Aarhof is duidelijk. Centrummanager Marc Krimpenfort vertelt: “Hij is echt Mister Aarhof. Hij weet echt alles, elk hoekje, elk gaatje. Een mooi voorbeeld, toen Rob er een tijdje niet was moest er een blusinstallatie geplaatst worden. De aannemer en de uitvoerder zijn twee dagen bezig geweest met zoeken naar de waterafvoer. Toevallig kwam ik na die twee dagen langs lopen en hadden ze het nog niet gevonden. Dus ik zei ‘het enige wat ik kan doen is Rob bellen’. En natuurlijk, toen ik Rob belde zei hij gelijk ‘Oh dan moet je daar en daar zijn’. Weet je, als Rob erbij is kan je gewoon weglopen en dan komt het allemaal goed.”

Marcel vult aan: “De Aarhof kan niet zonder Rob; ‘wij zijn de eigenaar, maar Rob is de baas’. Hij kent het centrum als geen ander en heeft al heel veel winkels en verbouwingen voorbij zien komen.”

"Het is mijn Aarhof, het blijft mijn Aarhof"

Rob: “Ik kijk uit naar de nieuwe Aarhof. Iedere eigenaar die kwam zei ‘we gaan het opknappen, we gaan dit doen, we gaan dat doen’. Maar nu gaat het echt gebeuren en echt naar mijn hart. Daar wil ik bij zijn. Dus ik blijf zeker nog een paar jaar. Ik wil minimaal de 35 jaar volmaken. Maar misschien zelfs wel 40. Ik heb Marcel namelijk beloofd dat ik ook na mijn pensioen nog wel blijf rondlopen. De Aarhof wordt straks het mooiste winkelcentrum van Nederland en daar wil ik bij zijn. Het is mijn Aarhof en het blijft mijn Aarhof.”


Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.