Rolstoeltennisster Diede de Groot wereldkampioen 2018

Tot en met het laatste punt was het spannend, maar het is gelukt, Diede de Groot is wereldkampioen 2018! In Orlando won zij de NEC Wheelchair Tennis Masters 2018 finale.

Diede mag terugkijken op een mooi toernooi met een spannende finale tegen Kamiji (6-3 7-5). Het succes van Diede blijft niet onopgemerkt. Diede de Groot is genomineerd voor de NOS Sport NOC*NSF sportverkiezing van het jaar 2018 in de categorie Paralympiër van het jaar. 

Het talent uit Oudewater wist zich door haar eerdere prestaties al te verzekeren van de eerste plaats op wereldranglijst eind dit jaar. ‘Nu tijd voor een klein feestje en daarna richting huis voor de fandag op 7 december en het NK tennis', aldus Diede. 

Het NK tennis is dit jaar in Alphen aan den Rijn en vindt plaats in tenniscentrum Nieuwe Sloot van 10 tot en met 16 december.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:51

MINERVA Digitale wereld

Het enthousiasme waarmee elke nieuwigheid op digitaal gebied wordt aangekondigd, valt bij mij niet zo goed. Vaak is het een nieuwtje om het nieuwtje. Even vaak is het een mooie vooruitgang voor de overheid. Niet voor ons.

Politiek gisteren 17:28

Meer haast met onderzoek naar behoefte aan nieuwe sporthal

Een aantal Alphense sporthallen is aan het einde van haar levensduur. In de komende jaren moet er dan ook worden gewerkt aan vervanging. Op initiatief van D66 komt wethouder sport, Gert-Jan Schotanus, begin volgend jaar met een oplossing.

Advertorial Horeca gisteren 16:47

Noël Kitchen Bar: heb jij al geproefd?

Heb jij het nieuwe menu van Noël Kitchen Bar al geproefd? Niet alleen het menu is vernieuwd, ook de cocktailkaart is aangepakt. Geen zorgen, voor dezelfde lage prijzen! En heb je nog geen plannen voor kerstavond? Noël is geopend!