Rolstoeltennisster Diede de Groot wereldkampioen 2018

Tot en met het laatste punt was het spannend, maar het is gelukt, Diede de Groot is wereldkampioen 2018! In Orlando won zij de NEC Wheelchair Tennis Masters 2018 finale.

Diede mag terugkijken op een mooi toernooi met een spannende finale tegen Kamiji (6-3 7-5). Het succes van Diede blijft niet onopgemerkt. Diede de Groot is genomineerd voor de NOS Sport NOC*NSF sportverkiezing van het jaar 2018 in de categorie Paralympiër van het jaar. 

Het talent uit Oudewater wist zich door haar eerdere prestaties al te verzekeren van de eerste plaats op wereldranglijst eind dit jaar. ‘Nu tijd voor een klein feestje en daarna richting huis voor de fandag op 7 december en het NK tennis', aldus Diede. 

Het NK tennis is dit jaar in Alphen aan den Rijn en vindt plaats in tenniscentrum Nieuwe Sloot van 10 tot en met 16 december.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 07:32

Vrachtwagen krijgt klapband

Op de N11 is de rechterrijstrook richting de A4 momenteel afgesloten in verband met een vrachtwagen die een klapband heeft.

Calamiteiten vandaag 07:14

Overval tankstation Shell Eisenhowerlaan

Rond 06:45 uur heeft er een overval plaatsgevonden op tankstation Shell aan de Eisenhowerlaan in Alphen. De politie is op zoek naar getuigen. 

Verkeer en vervoer gisteren 18:42

Drukte op de weg door boeren

Het was op woensdagmiddag 19 februari druk op de weg. Op de N207 en N446 waren er een hoop tractoren op weg naar huis.

Gemeente gisteren 17:11

Aantal bijensoorten mede door gemeente Alphen aan den Rijn gestegen

Sinds 2015 is de gemeente Alphen aan den Rijn actief betrokken bij het Groene Cirkel Bijenlandschap. Het doel is om de soortenrijkdom van bijen en andere bestuivende insecten in de regio aanzienlijk te vergroten. In 2018 is het aantal bijensoorten hierdoor al met 34% toegenomen.

Advertorial Overige gisteren 15:38

Productiehuis Alphen bouwt aan werktheater op broedplaats De Werf

Nog even en er kan geen creatieve, ondernemende huurder meer bij op De Werf, de hotspot van de Alphense maakindustrie. Ook Productiehuis Alphen (PA) heeft een plek gekregen tussen de ambachtslieden, kunstenaars en ondernemers.