Josh Walet

Ruim 1 miljoen euro wachtgeld oud-wethouders

  EenVandaag heeft onderzoek gedaan naar hoeveel geld gemeenten in Nederland uitgeven aan wachtgeld aan oud-wethouders. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft ook meegedaan aan dit onderzoek, hieruit blijkt dat Alphen in de afgelopen vijf jaar 1.088.004 euro kwijt was aan oud-wethouders.  

Dit bedrag is in vijf jaar verdeeld over 13 wethouders. O.a. oud-wethouders Tseard Hoekstra en Willem-Jan Stegeman hebben wachtgeld ontvangen van de gemeente. 

Wethouder Tseard Hoekstra legde eind augustus 2017 zijn functie neer omdat hij zich niet gesteund voelde door de rest van het college. Aanleiding hiervoor was de manier waarop hij een parkeerproef in het Alphense stadshart wilde uitvoeren. Het college werd het niet eens over de financiële onderbouwing van het plan.

Twee jaar geleden stapte wethouder Willem-Jan Stegeman (D66) op omdat hij zichzelf verantwoordelijk maakte voor het dossier SWA. Hij legde zijn functie neer na publicatie van een kritisch rapport over de Sociale Werkvoorziening Alphen. 

De gemeente die het meeste heeft uitgekeerd is Oud-IJsselstreek, daar komt het bedrag op bijna 1,7 miljoen neer. Alphen staat in de top 10 van de gemeenten die het meeste geld hebben uitgekeerd aan oud-wethouders.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.