Paul van der Loo

Schrijf je nu in voor Heel Jong Alphen Bakt!

Ben jij een enthousiaste thuisbakker die graag de uitdaging aangaat? Dan is 'Heel Jong Alphen bakt' iets voor jou! Bereid je voor op een unieke twist, want deze keer dagen we je uit om een taart te bakken met alleen ingrediënten die in de Bijbel voorkomen. Een zoektocht door oude recepten en traditionele smaken zal ongetwijfeld jouw creativiteit 'de pan uit laten rijzen'! (Denk aan het gebruik van honing in plaats van suiker.)

Op zaterdag 10 februari tussen 13:00 en 15:00 uur kun je jouw meesterwerk inleveren bij zalencentrum de Bron. Vergeet niet het recept en een lijstje van alle gebruikte ingrediënten toe te voegen. Een deskundige jury staat klaar om vanaf 16:00 uur alle taarten te beoordelen en de winnaars bekend te maken.

Prijzen 

  • Cadeaubon bakwinkel (t.w.v. 20 euro)
  • Bakset (t.w.v. 15 euro)
  • Mysterieuze prijs... (volg @jongalphen voor meer details)

Steun de Voedselbank

Niets gaat verloren! De taartstukken die overblijven, worden verkocht, en de opbrengst gaat naar de voedselbank. In samenwerking met de Gebakplaats, een organisatie van hobbybakkers die verjaardagstaarten maken voor kinderen in armoede, dragen we ons steentje bij aan een goed doel.

Doe je mee? Meld je uiterlijk 3 februari 2024 aan via info@jongalphen.nl met vermelding van je naam, leeftijd en telefoonnummer. Laat je bakkershart spreken en maak deel uit van dit smakelijke avontuur!

Spelregels:

Om mee te kunnen doen aan ‘Heel Jong Alphen bakt’ stem je in met onderstaande spelregels:

  • Je bent tussen de 12 en 25 jaar (op de dag van de wedstrijd).
  • Je gebruikt alleen ingrediënten die je terug kan vinden in de Bijbel (moet specifiek genoemd worden, dus je kan niet onder de noemer van bijvoorbeeld ‘zaaddragende planten en alle vruchtbomen’ elke vrucht of plant gebruiken).
  • Je bent geen professionele bakker.
  • Je woont in Alphen aan den Rijn of omgeving.
  • Je meld je uiterlijk 3 februari aan via info@jongalphen.nl met vermelding van je naam, leeftijd en telefoonnummer.
  • Je zorgt dat je taart op 10 februari tussen 13:00 en 15:00 uur bij zalencentrum de Bron is (Troubadourweg 2, Alphen aan den Rijn).
  • De uitslag wordt op de dag van de wedstrijd bekend gemaakt.
  • De winnaars verlenen Jong Alphen en sponsors toestemming om beeldmateriaal te maken en te delen op de sociale media van Jong Alphen en sponsors.
  • Je taart stel je gratis beschikbaar en wordt na afloop verkocht. De opbrengst is voor de voedselbank te Alphen aan den Rijn.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.