Sem Spruit wint bronzen plak op Nationaal Pupillen Toernooi 2020

Op zaterdag 25 januari vond het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen plaats. Dit toernooi geldt wel als het officieuze nationaal kampioenschap voor pupillen. Van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek waren vijf leden uitgenodigd voor het toernooi.

De dertig allersnelste pupillen uit Nederland worden voor deze wedstrijden uitgenodigd. De Alphense schaatsvereniging, STC De Rijnstreek, was dan ook bijzonder trots dat er maar liefst vijf leden uitgenodigd werden voor dit toernooi.

In verschillende (leeftijds)categorieen wordt er door de schaatsers gestreden op verschillende afstanden. Alle schaatsers reden een 500 meter, pupillen C daarnaast een 300 meter, pupillen B een 700 meter en pupillen A een 1000 meter. De Alphense schaatsers mochten drie deelnemers afvaardigen bij de A pupillen. Bij de B en C pupillen was er vanuit Alphen één deelnemer vertegenwoordigd. Resultaten waren er ook. Sem Spruit werd derde op de 500 meter en mocht een bronzen plak in ontvangst nemen. Bo Hoogvorst reed een nieuw PR op de 300 meter en Timo Valentijn scoorde een nieuw PR op de 1000 meter.

"Nog meer waard dan de individuele prestaties was natuurlijk het meedoen aan dit mooie toernooi, en dan ook nog met een flinke groep. Twee coaches, vijf deelnemers en natuurlijk de nodige aanhang van familie en vrienden. Het plezier spatte er op deze dag van af. En al was de druk hoog, de teamgeest was hoger!" vertelt voorzitter Bart de Vries.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!

Wonen en bouwen gisteren 16:07

Sleutels van vernieuwde Groene Hart Lyceum overhandigd

Het vernieuwde Groene Hart Lyceum in Alphen is op vrijdag 25 september opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw uit handen van Martijn Du Prie, hoofdaannemer van Du Prie bouw en ontwikkeling.