Sem Spruit wint bronzen plak op Nationaal Pupillen Toernooi 2020

Op zaterdag 25 januari vond het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen plaats. Dit toernooi geldt wel als het officieuze nationaal kampioenschap voor pupillen. Van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek waren vijf leden uitgenodigd voor het toernooi.

De dertig allersnelste pupillen uit Nederland worden voor deze wedstrijden uitgenodigd. De Alphense schaatsvereniging, STC De Rijnstreek, was dan ook bijzonder trots dat er maar liefst vijf leden uitgenodigd werden voor dit toernooi.

In verschillende (leeftijds)categorieen wordt er door de schaatsers gestreden op verschillende afstanden. Alle schaatsers reden een 500 meter, pupillen C daarnaast een 300 meter, pupillen B een 700 meter en pupillen A een 1000 meter. De Alphense schaatsers mochten drie deelnemers afvaardigen bij de A pupillen. Bij de B en C pupillen was er vanuit Alphen één deelnemer vertegenwoordigd. Resultaten waren er ook. Sem Spruit werd derde op de 500 meter en mocht een bronzen plak in ontvangst nemen. Bo Hoogvorst reed een nieuw PR op de 300 meter en Timo Valentijn scoorde een nieuw PR op de 1000 meter.

"Nog meer waard dan de individuele prestaties was natuurlijk het meedoen aan dit mooie toernooi, en dan ook nog met een flinke groep. Twee coaches, vijf deelnemers en natuurlijk de nodige aanhang van familie en vrienden. Het plezier spatte er op deze dag van af. En al was de druk hoog, de teamgeest was hoger!" vertelt voorzitter Bart de Vries.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.