Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn

Sintvoorieder1 komt langs bij de voedselbank in Alphen aan den Rijn

Donderdagochtend 1 december was het feest bij de voedselbank in Alphen aan den Rijn. Al sinds 2013 wordt er door de organisatie Sintvoorieder1 cadeautjes gebracht voor kinderen tot en met 17 jaar. Zo ook dit jaar.

Ook dit jaar werden de kinderen verrast met dozen vol cadeautjes. “Dozen vol met cadeautjes werden uitgeladen, met per doos de leeftijdscategorie, jongens en meisjes gesplitst en allemaal ontzettend leuk ingepakt”, begint de voedselbank.

Ze vervolgen: “De reacties van de ouders waren weer hartverwarmend. Het was voor hen best wel een uitdaging om naast het enorme voedselpakket ook nog de cadeautjes mee te krijgen. Sommigen moesten twee keer sheen en weer.”

Sintvoorieder1

De organisatie Sintvoorieder1 heeft het ook dit jaar weer mogelijk gemaakt voor kinderen die leven in armoede om een sinterklaasavond te vieren met cadeautjes. Deze organisatie is de afgelopen maanden bezig geweest met de voorbereidingen van het feest. Dit dezen zij met ongeveer 400 vrijwillig(st)ers.

De voedselbank waardeerde ook dit jaar weer wat de organisatie voor hen doet. “Alle vrijwilligers van Sintvoorieder1 hartelijk dank voor alles. Hopelijk tot volgend jaar”, aldus de voedselbank.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.