Woonforte
Advertorial Wonen en bouwen

Sloop en duurzame nieuwbouw aan Magnoliastraat

Woningcorporatie Woonforte is begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van 28 bungalows op het terrein tussen Magnoliastraat en Bosparkweg in. Bouwbedrijf Niersman B.V. heeft opdracht gekregen voor de sloopwerkzaamheden. Na de sloop gaat Niersman op deze locatie de eerste fase van de nieuwbouw realiseren. Er komt een duurzaam woongebouw met 67 appartementen en een ontmoetingsruimte.

Als alle bungalows zijn gesloopt, vindt de bouw van het eerste woongebouw plaats. Naar verwachting vindt de oplevering van fase 1 plaats medio 2025.

Nieuwbouw in twee fasen

De corporatie bouwt aan de Bosparkweg in totaal 135 zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen waar bewoners prettig en veilig kunnen wonen. Alle woningen zijn seniorenwoningen verdeeld over twee woongebouwen: fase 1 en fase 2. In fase 1 komen 67 twee-, drie- en vierkamer-appartementen. In het tweede gebouw (fase 2) komen 68 drie- en vierkamerappartementen. Als alle huidige huurders zijn verhuisd naar de nieuwbouw fase 1 begint Woonforte aan de voorbereidingen voor de sloop van het gebouw met 58 appartementen en de nieuwbouw fase 2. Dit zal naar verwachting in 2026 zijn.

Deze energiezuinige woningen zijn door de goede isolatie, zonnepanelen op het dak en het toepassen van bodem-warmtepompen bijna energieneutraal.

Bestrijden van de wooncrisis

Met deze herontwikkeling verhoogt Woonforte het aantal seniorenwoningen op deze locatie van 86 naar 135.

Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, is blij met de start van de bouw. “We gaan hier prachtige, nieuwe woningen neerzetten in een groene omgeving, met winkels en openbaar vervoer in de buurt. Hier gaan de huidige bewoners en andere senioren straks met heel veel plezier wonen”.

Ruimte voor ontmoeten

Het ontwerp van Zijdekwartier Architecten geeft veel ruimte voor ontmoeting van de bewoners met elkaar in en rondom het woongebouw. Het stimuleren van meer bewonerscontact draagt bij aan veilig wonen en meer woonplezier. De woningen liggen rondom een binnentuin, de brede galerijen kijken uit op de binnentuin. De woningen hebben een eigen balkon, dat ligt aan de buitenzijde van het gebouw.

Start van de verhuur

Een klein aantal van de huidige huurders verhuist niet terug, maar gaat naar een andere (huur)woning. De huurders die naar de nieuwbouw verhuizen, hebben hun keuze gemaakt voor een woning in het nieuwe woongebouw. De verhuur van de overgebleven woningen start na de zomervakantie van dit jaar. Het merendeel is sociale huur. De vierkamerappartementen worden vrije sector huur.

De woningadvertenties komen rond de zomervakantie op de website van Huren in Holland Rijnland. Inschrijven voor de woningen kan nu nog niet. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven via de website van Woonforte of via het gratis digitale Nieuwbouw Journaal, een nieuwsbrief van Woonforte. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan ook via de website van Woonforte.


Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.