Orange Wellness

Spinnen bij Orange voor Malawi

Bij Orange Wellness Club aan de Kalkovenweg kun je zondag 1 september spinnen voor Malawi.

Initiatiefnemer is Anita Metz, zelf regelmatig ‘op de fiets’ te vinden bij Orange. Anita (rechts op de foto) maakt onderdeel uit van het Alphense bouwreisteam Joining Hands. Deze 13 vrouwen gaan in oktober als vrijwilliger voor Habitat for Humanity in Malawi een huis bouwen voor een weesgezin. Orange stelt zijn spinningapparaten ter beschikking om geld op te halen.

Instructeur Jessica Zeevaart (links): “Respect voor wat Anita en haar team gaan waarmaken in Malawi. Daar dragen wij bij Orange graag ons steentje aan bij.” Ervaring met bouwen hebben de vrouwen niet. Onder begeleiding van lokale bouwvakkers en een begeleider van Habitat gaan ze beton storten, metselen etc.

Wie mee wil spinnen voor bouwteam Joining Hands kan zondag nog terecht van 9.30-11.00 en van 11.30-13.00 uur. Kosten bedragen €10.

Sinds de oprichting in 1976 heeft Habitat 22 miljoen mensen voorzien van een solide dak boven hun hoofd. Malawi is één van de 70 landen waar de organisatie actief is. Wil je ook meebouwen met dit Alphense bouwteam? Ga naar https://bouwmee.habitat.nl/activiteit/joining-hands en doneer.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.