Sportvisie wordt met lokale organisaties gemaakt

Wethouder Gert-Jan Schotanus is bezig met een nieuwe lokale sportvisie. Omdat er veel partijen bij betrokken zijn, was er maandagavond 11 februari een bijeenkomst om organisaties, aanbieders en anderen te laten meedenken. In maart is een vervolg.

De lokale sportvisie wordt niet alleen in het gemeentehuis gemaakt. Onderwijs, maatschappelijke organisaties, ondernemers, sportverenigingen en zorgverzekeraars zijn hierbij ook betrokken. "Iedereen kan en moet bijdragen aan de nieuwe visie", vindt wethouder Schotanus.
Maandagavond was de aftrap van dit participatietraject in Parkvilla. Er werden niet minder dan 36 handtekeningen verzameld van partijen die mee willen denken. Naderhand is hier nog een aantal organisaties bij gekomen.

In maart zijn vier thema-avonden gepland om meer informatie en bijdragen te verzamelen. De thema’s zijn: inclusief sporten & bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders & positieve sportcultuur en van jongs af aan vaardig bewegen.
De sessies zijen onderbouwd door bijdragen van het Kenniscentrum Sport, dat zich inzet voor toepassing van praktische en wetenschappelijke kennis van sport om maatschappelijke impact te vergroten.

"Sporten is goed voor je", meldt Schotanus. "Gezondheid heeft een rechtstreeks verband met sport", vult wethouder Han de Jager aan. "Je kunt beter sporten dan een ritalin nemen." Deze stelling wordt onderschreven door Sportzorg.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!  

Cultuur vandaag 12:06

Officiële opening STA-ART

Na 2,5 jaar op het adres De Aarhof 15 aanwezig te zijn geweest, is Galerie STA-ART vanaf 25 oktober te vinden in het voormalige winkelpand van Halfords, Aarhof 41. Op zaterdag 26 oktober om 15:00 uur wordt de nieuwe locatie feestelijk in gebruik genomen.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:37

Gooi uw dak in de strijd tegen de stikstofcrisis

De uitspraak eind mei van de Raad van State over de stikstofaanpak van de Nederlandse overheid heeft veel teweeggebracht. Vergunningsaanvragen liepen vast, bouwprojecten kwamen stil te liggen. Intussen beraadt de regering zich op een nieuwe benadering. Maar ook bedrijven, VvE’s en scholen kunnen een steentje bijdragen – via hun platte dak!