Woonforte
Advertorial Wonen en bouwen

Start verhuur houten woningen Zwammerdam

Maandag 12 december start de verhuur van de nieuwe houten woningen in de Hellenbroeckstraat in Zwammerdam. Het is uniek en bijzonder wonen: het zijn nul-op-de-meter en volledig houten huurwoningen, de eerste houten huurwoningen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ga jij je inschrijven?

De in totaal vier houten eengezinswoningen zijn compact, geheel van hout, duurzaam en zeer energiezuinig. De all-electric-woningen hebben een centraal WTW-ventilatiesysteem voor een gezond leefklimaat en voor het koelen en verwarmen van de woningen. Op het dak liggen zonnepanelen. De energie die nodig is voor het opwarmen van de woning en het gebruik in de woning zit in een energiebundel. Deze voldoet in principe voor een gezin met twee volwassenen en een kind.

Bijzonder wonen

Het is bijzonder wonen in deze geheel houten nul-op-de-meterwoningen. Het is anders wonen dan in een reguliere huurwoning. Daarom krijgen de toekomstige huurders goede begeleiding en ontvangen ze uitgebreide informatie over de installaties en het leven in een houten woning.

De huur bedraagt € 808,06 per maand. Naast de huur betalen de nieuwe huurders een energieprestatievergoeding (EPV) van € 103,00. Deze EPV wordt betaald aan de corporatie. Het is een bijdrage voor de extra investeringen in duurzaam en energiezuinig wonen die de corporatie doet voor deze huurwoningen. Daar staat tegenover dat de woning in principe voldoende zelf opwekt voor het opwarmen en het gebruik in de woning. Dit is de zogenaamde ‘energiebundel’. Met als resultaat een zeer lage energierekening elke maand.

Toewijzingsvoorwaarden

Alle geïnteresseerden moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. Alleen dan kunnen zij reageren op de woningadvertenties via de website van Huren in Holland Rijnland. Voorwaarde is dat het huishouden minimaal uit twee personen bestaat. Het gezamenlijke bruto huishoudinkomen mag minimaal € 34.575 en maximaal € 48.625 zijn.

De volgorde van toewijzen is:

  1. Woningzoekenden die wonen en werken in Zwammerdam (volgens voorwaarden lokale binding).
  2. Huurders die een woning van Woonforte leeg achterlaten.
  3. Andere woningzoekenden op basis van inschrijfjaren bij Huren in Holland Rijnland.

Heb je interesse? Zorg er dan voor dat het zoekprofiel op de website van Huren in Holland Rijnland goed staat en het inkomen juist is ingevuld.


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.