Woonforte
Advertorial Wonen en bouwen

Start verhuur houten woningen Zwammerdam

Maandag 12 december start de verhuur van de nieuwe houten woningen in de Hellenbroeckstraat in Zwammerdam. Het is uniek en bijzonder wonen: het zijn nul-op-de-meter en volledig houten huurwoningen, de eerste houten huurwoningen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ga jij je inschrijven?

De in totaal vier houten eengezinswoningen zijn compact, geheel van hout, duurzaam en zeer energiezuinig. De all-electric-woningen hebben een centraal WTW-ventilatiesysteem voor een gezond leefklimaat en voor het koelen en verwarmen van de woningen. Op het dak liggen zonnepanelen. De energie die nodig is voor het opwarmen van de woning en het gebruik in de woning zit in een energiebundel. Deze voldoet in principe voor een gezin met twee volwassenen en een kind.

Bijzonder wonen

Het is bijzonder wonen in deze geheel houten nul-op-de-meterwoningen. Het is anders wonen dan in een reguliere huurwoning. Daarom krijgen de toekomstige huurders goede begeleiding en ontvangen ze uitgebreide informatie over de installaties en het leven in een houten woning.

De huur bedraagt € 808,06 per maand. Naast de huur betalen de nieuwe huurders een energieprestatievergoeding (EPV) van € 103,00. Deze EPV wordt betaald aan de corporatie. Het is een bijdrage voor de extra investeringen in duurzaam en energiezuinig wonen die de corporatie doet voor deze huurwoningen. Daar staat tegenover dat de woning in principe voldoende zelf opwekt voor het opwarmen en het gebruik in de woning. Dit is de zogenaamde ‘energiebundel’. Met als resultaat een zeer lage energierekening elke maand.

Toewijzingsvoorwaarden

Alle geïnteresseerden moeten ingeschreven staan als woningzoekende bij Huren in Holland Rijnland. Alleen dan kunnen zij reageren op de woningadvertenties via de website van Huren in Holland Rijnland. Voorwaarde is dat het huishouden minimaal uit twee personen bestaat. Het gezamenlijke bruto huishoudinkomen mag minimaal € 34.575 en maximaal € 48.625 zijn.

De volgorde van toewijzen is:

  1. Woningzoekenden die wonen en werken in Zwammerdam (volgens voorwaarden lokale binding).
  2. Huurders die een woning van Woonforte leeg achterlaten.
  3. Andere woningzoekenden op basis van inschrijfjaren bij Huren in Holland Rijnland.

Heb je interesse? Zorg er dan voor dat het zoekprofiel op de website van Huren in Holland Rijnland goed staat en het inkomen juist is ingevuld.


Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.