Alphens

Stembureau appartementencomplex Stichting Driehoorne verplaatst

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart is het niet mogelijk om uw stem uit te brengen in het stembureau van het appartementencomplex van Stichting Driehoorne aan de Uranusstraat in Alphen aan den Rijn.

Onlangs zijn in het appartementencomplex verschillende coronabesmettingen geconstateerd. Hoewel de meeste mensen inmiddels weer zijn hersteld en de situatie onder controle is, nemen we geen enkel risico. Daarom is besloten dit stembureau te verplaatsen.

Nieuwe stemlocatie

Kiezers die normaal gesproken hun stem zouden uitbrengen in het stembureau aan de Uranusstraat, worden nu verwezen naar de nabijgelegen Sionskerk aan Meteoorlaan 2. Op deze locatie wordt een tweede stembureau ingericht om te zorgen voor goede doorstroom van de stemmers.

Afgiftepunt

Het afgiftepunt voor briefstemmen dat in Driehoorne zou worden ingericht op 15, 16 en 17 maart wordt verplaatst naar de Haci Bayram Camii Moskee aan de Sterrenlaan 41.

Veilig stemmen

Samen zorgen we ervoor dat deze verkiezingen ook in coronatijd veilig verlopen. Kiezers van 70+ kunnen per brief stemmen. Kiezers die als gevolg van het coronavirus vanwege hun kwetsbare gezondheid of leeftijd tot de risicogroep behoren kunnen hun stem uitbrengen bij één van de early-voting stembureaus op 15 of 16 maart. Een overzicht van deze stembureaus staat op de website van de gemeente. U kunt ook iemand machtigen om namens u uw stem uit te brengen. Als u klachten heeft - hoe mild ook - die passen bij het coronavirus, ga dan niet zelf naar het stembureau, maar machtig iemand om namens u te stemmen.

Een overzicht van alle reguliere en early voting-stembureaus in de gemeente Alphen aan den Rijn


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport vandaag 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente vandaag 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport vandaag 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak vandaag 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.