Alphens

Stembureau appartementencomplex Stichting Driehoorne verplaatst

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart is het niet mogelijk om uw stem uit te brengen in het stembureau van het appartementencomplex van Stichting Driehoorne aan de Uranusstraat in Alphen aan den Rijn.

Onlangs zijn in het appartementencomplex verschillende coronabesmettingen geconstateerd. Hoewel de meeste mensen inmiddels weer zijn hersteld en de situatie onder controle is, nemen we geen enkel risico. Daarom is besloten dit stembureau te verplaatsen.

Nieuwe stemlocatie

Kiezers die normaal gesproken hun stem zouden uitbrengen in het stembureau aan de Uranusstraat, worden nu verwezen naar de nabijgelegen Sionskerk aan Meteoorlaan 2. Op deze locatie wordt een tweede stembureau ingericht om te zorgen voor goede doorstroom van de stemmers.

Afgiftepunt

Het afgiftepunt voor briefstemmen dat in Driehoorne zou worden ingericht op 15, 16 en 17 maart wordt verplaatst naar de Haci Bayram Camii Moskee aan de Sterrenlaan 41.

Veilig stemmen

Samen zorgen we ervoor dat deze verkiezingen ook in coronatijd veilig verlopen. Kiezers van 70+ kunnen per brief stemmen. Kiezers die als gevolg van het coronavirus vanwege hun kwetsbare gezondheid of leeftijd tot de risicogroep behoren kunnen hun stem uitbrengen bij één van de early-voting stembureaus op 15 of 16 maart. Een overzicht van deze stembureaus staat op de website van de gemeente. U kunt ook iemand machtigen om namens u uw stem uit te brengen. Als u klachten heeft - hoe mild ook - die passen bij het coronavirus, ga dan niet zelf naar het stembureau, maar machtig iemand om namens u te stemmen.

Een overzicht van alle reguliere en early voting-stembureaus in de gemeente Alphen aan den Rijn


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.