Alphens

Stembureau appartementencomplex Stichting Driehoorne verplaatst

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart is het niet mogelijk om uw stem uit te brengen in het stembureau van het appartementencomplex van Stichting Driehoorne aan de Uranusstraat in Alphen aan den Rijn.

Onlangs zijn in het appartementencomplex verschillende coronabesmettingen geconstateerd. Hoewel de meeste mensen inmiddels weer zijn hersteld en de situatie onder controle is, nemen we geen enkel risico. Daarom is besloten dit stembureau te verplaatsen.

Nieuwe stemlocatie

Kiezers die normaal gesproken hun stem zouden uitbrengen in het stembureau aan de Uranusstraat, worden nu verwezen naar de nabijgelegen Sionskerk aan Meteoorlaan 2. Op deze locatie wordt een tweede stembureau ingericht om te zorgen voor goede doorstroom van de stemmers.

Afgiftepunt

Het afgiftepunt voor briefstemmen dat in Driehoorne zou worden ingericht op 15, 16 en 17 maart wordt verplaatst naar de Haci Bayram Camii Moskee aan de Sterrenlaan 41.

Veilig stemmen

Samen zorgen we ervoor dat deze verkiezingen ook in coronatijd veilig verlopen. Kiezers van 70+ kunnen per brief stemmen. Kiezers die als gevolg van het coronavirus vanwege hun kwetsbare gezondheid of leeftijd tot de risicogroep behoren kunnen hun stem uitbrengen bij één van de early-voting stembureaus op 15 of 16 maart. Een overzicht van deze stembureaus staat op de website van de gemeente. U kunt ook iemand machtigen om namens u uw stem uit te brengen. Als u klachten heeft - hoe mild ook - die passen bij het coronavirus, ga dan niet zelf naar het stembureau, maar machtig iemand om namens u te stemmen.

Een overzicht van alle reguliere en early voting-stembureaus in de gemeente Alphen aan den Rijn


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 20:01

MINERVA Gratis parkeren

Sinterklaas is vroeg dit jaar. De winkeliers in het Alphense stadshart krijgen een cadeautje: voortaan mogen bezoekers anderhalf uur gratis parkeren 'achter de slagbomen'. Het venijn zit in het woordje 'gratis'. Want, natuurlijk is het om de dooie dood niet gratis.

Verkeer en vervoer gisteren 17:24

Werkzaamheden aan het spoor in Alphen aan den Rijn in volle gang

Een lang weekend rijden er geen treinen van en naar Alphen aan den Rijn. Er worden namelijk werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. Dit om vanaf 13 december elk kwartier een trein te kunnen laten rijden tussen Alphen aan den Rijn en Utrecht Centraal.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 16:36

Smullen van een heerlijk viergangen diner bij Lekker eten en drinken

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Lekker eten en drinken leggen ze je in de watten met een viergangen diner.

Winactie Overige gisteren 15:57

Winnen: een volledig verzorgd avondje uit van Ladies Time-Out

Tijdens het volledig verzorgde avondje uit van Ladies Time-Out word je helemaal in de watten gelegd. Wij mogen een ticket weggeven! Wie van je vriendinnen, moeder, tante, buurvrouw of sterke powervrouw gun jij een heerlijk verzorgd avondje uit?

Advertorial Muziek gisteren 14:20

Zelfgeschreven popliedjes uitvoeren met een klassiek ensemble? Jazeker!

De Nieuwe Muziekschool Alphen heeft dit seizoen een bijzonder project: leerlingen van verschillende afdelingen van de NMSA schrijven een eigen liedje. Vervolgens wordt bij elk van deze liedjes een arrangement gemaakt met klassieke instrumenten, zoals viool, cello of harp.