Sterke stijging gemeentelijke woonlasten

Dit jaar zijn de gemeentelijke woonlasten aanzienlijk sterker dan de inflatie. Landelijk gaan de kosten voor wonen, afval, en onroerendezaakbelasting (ozb) omhoog. Ook in Alphen stijgen de woonlasten flink.

De gemeentelijke woonlasten voor een huiseigenaar met een meerpersoonshuishouden bedragen € 777,72. Voor een eenpersoonshuishouden is dit € 633,96. Voor een huurder met een meerpersoonshuishouden komen de gemeentelijke woonlasten neer op € 508,08. Een huurder met een eenpersoonshuishouden moet € 364,32 betalen. Hiermee bedragen de gemeentelijke lasten voor een huiseigenaar in Alphen meer dan het landelijk gemiddelde. Een gemiddelde huiseigenaar gaat € 734 betalen, een huurder € 363. De laatste keer dat de gemeentelijke woonlasten zo aanzienlijk stegen was in 2007.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 18:56

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Overige vandaag 13:29

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Overige vandaag 12:28

Windsurfvereniging WSV verboden voor honden

De Alphense Hondenbezitter waarschuwt voor het verboden gebied voor honden bij Zegersloot. Het gaat om het strandje bij de windsurfvereniging WSV Zegerplas.