Sterke stijging gemeentelijke woonlasten

Dit jaar zijn de gemeentelijke woonlasten aanzienlijk sterker dan de inflatie. Landelijk gaan de kosten voor wonen, afval, en onroerendezaakbelasting (ozb) omhoog. Ook in Alphen stijgen de woonlasten flink.

De gemeentelijke woonlasten voor een huiseigenaar met een meerpersoonshuishouden bedragen € 777,72. Voor een eenpersoonshuishouden is dit € 633,96. Voor een huurder met een meerpersoonshuishouden komen de gemeentelijke woonlasten neer op € 508,08. Een huurder met een eenpersoonshuishouden moet € 364,32 betalen. Hiermee bedragen de gemeentelijke lasten voor een huiseigenaar in Alphen meer dan het landelijk gemiddelde. Een gemiddelde huiseigenaar gaat € 734 betalen, een huurder € 363. De laatste keer dat de gemeentelijke woonlasten zo aanzienlijk stegen was in 2007.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 11:40

Happy New Studio!

Studio86 is helemaal vernieuwd zodat er nóg hippere foto's gemaakt kunnen worden!

Advertorial Evenementen gisteren 16:10

Twee dagen feest in Alphen aan den Rijn!

Nog drie weken en het is zover! Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zijn er niet één maar twee nieuwe feesten in Alphen: Das Winterfest en Winterlake. Heb jij al tickets?

Advertorial Winkels gisteren 13:20

Feestelijke opening 'Word eens wakker!'

Alphen aan den Rijn is binnenkort een bijzondere winkel rijker. Op De Werf opent Mariska van der Haven op zaterdag 1 februari haar winkel met de naam ‘Word eens wakker’. Het betreft een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Calamiteiten gisteren 12:21

Grootschalige verkeerscontrole in Alphen

Op vrijdag 17 januari vond er een paar uur lang een grootschalige verkeerscontrole plaats op de Genielaan in Alphen, nabij de Hoorn. Hierbij zijn onder andere meerdere voertuigen in beslag genomen. 

Overige gisteren 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige gisteren 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen.