Stichting De SportVrouw: al negen jaar lang laagdrempelig hardlopen voor vrouwen

Sporten is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor de geest. Onder dat motto zet Stichting De SportVrouw zich in om meer vrouwen te laten sporten. En met succes, want sinds het bestaan van de stichting hebben de sportvrouwen al 20.000 kilometer bij elkaar gerend.

“Dit is een hele mooie mijlpaal”, aldus Janine Heemskerk, oprichter van De SportVrouw. “We zijn in 2011 gestart met het laagdrempelig hardlopen. Onze hardloop coaches hebben hun hardloop passie overgedragen aan inmiddels een grote groep dames. Elke dinsdagavond om 20:00 uur start het hardlopen, al jaren vertrekken we vanaf tenniscentrum Nieuwesloot. Zo zijn mooie vriendschappen ontstaan en kunnen vrouwen die nog nooit hebben hardgelopen toch kennismaken met deze sport. We sluiten de training ook altijd af met een kopje koffie of thee en leren elkaar daardoor steeds beter kennen.”

Het doel voor het komende jaar? “We willen graag nog zeker 3000 kilometer aan de teller toevoegen”, vertelt Heemskerk. “Het mooie is dat er op verschillende niveaus getraind kan worden. Zowel starters als ervaren hardlopers kunnen dus een bijdrage aan de kilometer teller leveren!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiën bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.