Stichting Help Anders

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

“Corona is voorbij en ook wij ontwaken uit de slaap”, zegt Harold Koelemij, voorzitter van Stichting Help Anders. Stichting Help Anders en haar dochter Stichting Help Elkaar Helpen waren noodgedwongen om twee jaar geleden een veelheid aan activiteiten te minimaliseren. Het bestuur heeft inmiddels ook wisseling ondergaan. “Samen pakken we de zaken opnieuw enthousiast op/ ronden wij dingen af en delen veel met elkaar.”

Net als iedere stichting heeft Help Anders een doelstelling. “Wij zetten maatschappelijk verantwoord in op basis van netwerken. Mensen helpen die het minder hebben om zo de maatschappelijke cohesie vorm te geven. Wat kun je regelen voor elkaar, door elkaar en vooral mét elkaar zonder gelijk de portemonnee te trekken? De uitdaging is dat we natuurlijk niet zonder sponsoren kunnen. Dat is voor iedereen duidelijk.”

Internetcafé

Help Anders is in mei gestart met een internetcafé, voorlopig in een beperkte setting. Bij voldoende belangstelling kan dat verder worden uitgebreid. “Het is de bedoeling dat we kennis van de computer zoals Word, Internet, Excel, Email, Publisher, Sociale-media en veel meer kunnen bijschaven. Niet alleen voor de jongeren, ook om senioren een veilige haven te kunnen bieden en skills te ontwikkelen.”

Hun partner A. van Walen Consultancy BV heeft het mogelijk gemaakt deze stap op te starten. “Niet iedereen is gegeven internet te hebben en daarmee om te kunnen gaan. Denk aan veel senioren die DIGID toch een moeilijk ding vinden. Zo willen we ons steentje bijdragen aan de maatschappij”, licht Koelemij toe.

Een open deur

Verder wil Help Anders een open deur en ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Iedere woensdagmorgen van 10:00 tot 12:00 staat in hun pand voor iedereen sociale raadsvrouw Ordesia Dahl klaar. “Kom vooral eens kennismaken met haar. Zij kan diverse dingen voor je oplossen of suggesties doen. Het spreekt voor zich dat Help Anders erg blij is met haar aanwezigheid en haar initiatief.”

Aan de voorzijde van het pand aan de Briljantstraat 64A staan tien grote tuinbakken welke Help Anders opnieuw gevuld heeft. “Wij willen ze een leuk kleurtje geven en zo de straat pimpen. Dit willen wij niet alleen beslissen. Wij nodigen iedere bewoner uit om mee te denken. Heb je interesse  om jouw buurt weer een beetje leefbaarder te maken? Dan ben je van harte welkom. De koffie staat klaar.”

Meedenken en meebeslissen is de uitdaging die Help Anders graag op vele vlakken tezamen met jou wil aangaan. “Graag ontmoeten wij elkaar elke zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur aan de Briljantstraat 64A. Wij stellen ook beschikbaarheid als vrijwilliger, sponsor of bestuurslid erg op prijs. En wij zoeken onder meer nog een secretaris. De openstelling van onze locatie is verbonden aan de beschikbare vrijwilligers. HELP… ANDERS en vooral mee.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.