Stichting Help Anders

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

“Corona is voorbij en ook wij ontwaken uit de slaap”, zegt Harold Koelemij, voorzitter van Stichting Help Anders. Stichting Help Anders en haar dochter Stichting Help Elkaar Helpen waren noodgedwongen om twee jaar geleden een veelheid aan activiteiten te minimaliseren. Het bestuur heeft inmiddels ook wisseling ondergaan. “Samen pakken we de zaken opnieuw enthousiast op/ ronden wij dingen af en delen veel met elkaar.”

Net als iedere stichting heeft Help Anders een doelstelling. “Wij zetten maatschappelijk verantwoord in op basis van netwerken. Mensen helpen die het minder hebben om zo de maatschappelijke cohesie vorm te geven. Wat kun je regelen voor elkaar, door elkaar en vooral mét elkaar zonder gelijk de portemonnee te trekken? De uitdaging is dat we natuurlijk niet zonder sponsoren kunnen. Dat is voor iedereen duidelijk.”

Internetcafé

Help Anders is in mei gestart met een internetcafé, voorlopig in een beperkte setting. Bij voldoende belangstelling kan dat verder worden uitgebreid. “Het is de bedoeling dat we kennis van de computer zoals Word, Internet, Excel, Email, Publisher, Sociale-media en veel meer kunnen bijschaven. Niet alleen voor de jongeren, ook om senioren een veilige haven te kunnen bieden en skills te ontwikkelen.”

Hun partner A. van Walen Consultancy BV heeft het mogelijk gemaakt deze stap op te starten. “Niet iedereen is gegeven internet te hebben en daarmee om te kunnen gaan. Denk aan veel senioren die DIGID toch een moeilijk ding vinden. Zo willen we ons steentje bijdragen aan de maatschappij”, licht Koelemij toe.

Een open deur

Verder wil Help Anders een open deur en ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Iedere woensdagmorgen van 10:00 tot 12:00 staat in hun pand voor iedereen sociale raadsvrouw Ordesia Dahl klaar. “Kom vooral eens kennismaken met haar. Zij kan diverse dingen voor je oplossen of suggesties doen. Het spreekt voor zich dat Help Anders erg blij is met haar aanwezigheid en haar initiatief.”

Aan de voorzijde van het pand aan de Briljantstraat 64A staan tien grote tuinbakken welke Help Anders opnieuw gevuld heeft. “Wij willen ze een leuk kleurtje geven en zo de straat pimpen. Dit willen wij niet alleen beslissen. Wij nodigen iedere bewoner uit om mee te denken. Heb je interesse  om jouw buurt weer een beetje leefbaarder te maken? Dan ben je van harte welkom. De koffie staat klaar.”

Meedenken en meebeslissen is de uitdaging die Help Anders graag op vele vlakken tezamen met jou wil aangaan. “Graag ontmoeten wij elkaar elke zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur aan de Briljantstraat 64A. Wij stellen ook beschikbaarheid als vrijwilliger, sponsor of bestuurslid erg op prijs. En wij zoeken onder meer nog een secretaris. De openstelling van onze locatie is verbonden aan de beschikbare vrijwilligers. HELP… ANDERS en vooral mee.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.