Stichting Help Anders

Stichting Help Anders plaatst de minibiebs terug

In november werden de minibiebs van Stichting Help Anders weggehaald. Dit was vanwege toenemend vuurwerk gebruik in Alphen. Inmiddels hangen de geliefde kleine bibliotheken er weer.

"Het nieuwe jaar is daar en zo ook weer tijd om de minibiebs terug te hangen. In november haalden wij de biebs al weg omdat er al volop vuurwerk werdt afgestoken en we wilden niemand op verkeerde gedachten brengen", aldus de stichting. Afgelopen zondag 22 januari zijn de kastjes weer geplaatst. "De aantrekkingskracht om te lezen is toch sterk en blijkbaar zijn er mensen die ze gemist hebben. Een dag na plaatsing hebben we ze al weer bij kunnen vullen."

De mini bibliotheken zijn een idee van Stichitng Help Anders maar worden gevuld met jeugdboeken die gedoneerd worden door Bibliotheek Rijn en Venen. Ook kunnen mensen de biebs zelf aanvullen. Zelf een boek lenen of ruilen? Hier vind je de minibiebs:

  • Wet en Wild (het strandje)
  • Barnsteenstraat (particulier initatief)
  • Het Trefpunt
  • Speelplaats Topaasplantsoen
  • Briljantstraat

Elke maand worden de biebs met gemiddeld twee dozen boeken gevuld. "De populairiteit bevestigt het nut. Met de jeugdboeken van Rijn en Venen zijn we dan ook enorm blij. We wensen iedereen veel lees en ruilplezier", aldus de stichting.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker gisteren 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie 29 sep. 2023 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.