Stichting Help Anders

Stichting Help Anders plaatst de minibiebs terug

In november werden de minibiebs van Stichting Help Anders weggehaald. Dit was vanwege toenemend vuurwerk gebruik in Alphen. Inmiddels hangen de geliefde kleine bibliotheken er weer.

"Het nieuwe jaar is daar en zo ook weer tijd om de minibiebs terug te hangen. In november haalden wij de biebs al weg omdat er al volop vuurwerk werdt afgestoken en we wilden niemand op verkeerde gedachten brengen", aldus de stichting. Afgelopen zondag 22 januari zijn de kastjes weer geplaatst. "De aantrekkingskracht om te lezen is toch sterk en blijkbaar zijn er mensen die ze gemist hebben. Een dag na plaatsing hebben we ze al weer bij kunnen vullen."

De mini bibliotheken zijn een idee van Stichitng Help Anders maar worden gevuld met jeugdboeken die gedoneerd worden door Bibliotheek Rijn en Venen. Ook kunnen mensen de biebs zelf aanvullen. Zelf een boek lenen of ruilen? Hier vind je de minibiebs:

  • Wet en Wild (het strandje)
  • Barnsteenstraat (particulier initatief)
  • Het Trefpunt
  • Speelplaats Topaasplantsoen
  • Briljantstraat

Elke maand worden de biebs met gemiddeld twee dozen boeken gevuld. "De populairiteit bevestigt het nut. Met de jeugdboeken van Rijn en Venen zijn we dan ook enorm blij. We wensen iedereen veel lees en ruilplezier", aldus de stichting.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.