Mirjam van 't Wout / Stoepkrijtchallenge Nederland

#stoepkrijtchallenge: samen tegen eenzaamheid

Geïnspireerd op de toespraak van koning Willem-Alexander, heeft de Alphense Paola Hoogervorst de #stoepkrijtchallenge in het leven geroepen. “Op deze manier gaan we samen de strijd aan tegen eenzaamheid.”

Op zaterdag 21 maart is Paola gestart met de #stoepkrijtchallenge. “Het idee kwam in me op toen ik de historische toespraak van de koning aan het kijken was. Toen hij zei ‘Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’, wist ik dat ik me hiervoor in wilde zetten”, vertelt Paola. “Zelf zit ik nu hele dagen alleen thuis. Vooral in de weekenden, als ik geen contact heb met mijn collega’s, ervaar ik dat dit lastig kan zijn. Dan ligt eenzaamheid op de loer.”

Inspiratie van buitenaf

De inspiratie om eenzaamheid tegen te gaan kwam van een gezin bij haar in de buurt. “Toen ik op zaterdagochtend uit het raam keek, zag ik een vader, moeder en kinderen druk in de weer met stoepkrijt. Ze waren voor opa en oma een boodschap met een mooie tekening op de stoep aan het maken. Het was een andere manier van contact zoeken en dat sprak mij erg aan. Op dat moment besloot ik om de #stoepkrijtchallenge in het leven te roepen.”

Het hele weekend heeft Paola besteed aan het opzetten van de challenge. “Op zaterdag kwam het idee in mij op, en toen ben ik gelijk aan de slag gegaan. Ik ben zelf online marketeer, dus weet de ins en outs hoe je dit aan kunt pakken, dus ik heb een Facebookgroep opgericht en heb de challenge gelijk overal gedeeld. Op zondag heb ik een website in elkaar gezet en honderden mensen hebben de website inmiddels al bezocht.”

Alphen kleur geven

Paola krijgt veel positieve reacties op haar challenge. “Het is heel leuk om te zien dat mensen er zo enthousiast over zijn”, vertelt ze. “Inmiddels zijn er ook al veel mensen die bezig zijn geweest met de challenge, vooral kinderen. Zij hebben bijvoorbeeld hun opa en oma opgezocht en buiten op straat een tekening of een boodschap achtergelaten.”

Paola benadrukt wel dat het van belang is om rekening te houden met de maatregelen van het RIVM. “Er is aangegeven dat kinderen gewoon buiten kunnen spelen, maar dit moet uiteraard wel gebeuren met het houden van 1,5 afstand van elkaar. Ook is het belangrijk dat de kinderen niet in contact komen met de personen voor wie ze de stoepkrijttekening maken. Dan zorgen we er samen voor dat niemand zich eenzaam voelt!”

#stoepkrijtchallenge

Maar hoe gaat de challenge in zijn werk? “Kinderen, maar ouders mogen natuurlijk ook meedoen, maken voor een eenzaam iemand een stoepkrijttekening. Als de kinderen (of ouders) het leuk vinden kunnen ze van de tekening een foto maken en delen via hun social media (Snapchat, Tiktok, etc.) met daarbij #stoepkrijtchallenge en/of in de Facebookgroep Stoepkrijtchallenge Nederland.

Meer weten? Kijk op www.stoepkrijtchallenge.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.