Josh Walet

Strategische Samenwerkingsagenda voor toekomstbestendig bouwen en betere waterkwaliteit

De Gemeente Alphen aan den Rijn en het Hoogheemraadschap van Rijnland zijn woensdag 13 december een samenwerkingsverband begonnen voor de periode 2023 tot 2026. De Strategische Samenwerkingsagenda focust op water en bodem bij bouwen.

De samenwerkingsovereenkomst moet helpen bij de uitdagingen van het veranderende klimaat. Zo wordt bij nieuwbouwprojecten de focus gelegd op water en bodem. Dit om waterlast te voorkomen en droogte tegen te gaan. Ook willen beide partijen toekomstbestendiger bouwen en rekening houden met extreem weer.

Op woensdag 13 december werd de samenwerking bezegeld door Wethouders Anouk Noordermeer en Relus Breeuwsma, en hoogheemraad Hans Schouffoer. Beide partijen kijken positief naar de samenwerking, wat een uitwisseling van kennis en het bedenken van duurzame oplossingen inhoudt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.