Structureel sportaanbod voor mindervaliden sporters

In samenwerking met de Esther Vergeer Foundation is het Tennisvereniging Nieuwe Sloot gelukt om een structureel sportaanbod te bieden aan de mindervalide sportliefhebbers in de regio van Alphen aan den Rijn. Zowel volwassenen als de jeugd kan voor een aantrekkelijk tarief het gehele jaar door tennissen op de binnen en buitenbanen van Nieuwe Sloot.

WK Rolstoeltennis
Het WK rolstoeltennis, welke in 2014 bij Tennis- en squashcentrum werd georganiseerd, was de aanleiding om een structureel aanbod te creëren. Uit de contacten die tijdens het evenement zijn opgedaan bleek dat er vraag was naar lessen, activiteiten en een lidmaatschap.

Sinds januari 2016 biedt Nieuwe Sloot uitkomst. Mede door de subsidie van Nuts Ohra en de bijdrage (per sporter) van de KNLTB is het gelukt om een compleet aanbod te bieden.

Aanbod
Zowel de jeugd als de volwassenen kunnen minimaal twee keer per week een balletje komen slaan. Met één training per week en verschillende activiteiten en toernooitjes van de vereniging is het naast de mogelijkheid om vrij te spelen een leuk en afwisselend aanbod voor jong en oud.

In samenwerking met de gemeente, het revalidatiecentrum in Leiden en alle fysio’s in Alphen aan den Rijn hoopt de vereniging op veel nieuwe aanwas en talenten.

Diede de Groot
Één talent traint al wekelijks bij Nieuwe Sloot. De 19-jarige Diede de Groot koos in 2015 voor een topsportcarrière. Met als trainster oud Nederlands kampioene Amanda Hopmans en als mentor de wheelchair tennislegende Esther Vergeer, steeg Diede in 10 maanden tijd van plaatst 36 naar plaats 9 op de wereldranglijst. Haar droom; om over drie jaar de beste speelster van de wereld te zijn, komt daardoor steeds dichterbij. Nieuwe Sloot hoopt stiekem op een goed resultaat op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waardoor zij waarschijnlijk veel gehandicapte sporters zal inspireren.

Mee doen?
Ben of ken jij iemand die zou willen kennismaken met rolstoeltennis? Neem dan contact op met Nieuwe Sloot en vraag naar alle mogelijkheden. Meer informatie lees je op de website; www.nieuwesloot.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!