Economie

Structureel sportaanbod voor mindervaliden sporters

In samenwerking met de Esther Vergeer Foundation is het Tennisvereniging Nieuwe Sloot gelukt om een structureel sportaanbod te bieden aan de mindervalide sportliefhebbers in de regio van Alphen aan den Rijn. Zowel volwassenen als de jeugd kan voor een aantrekkelijk tarief het gehele jaar door tennissen op de binnen en buitenbanen van Nieuwe Sloot.

WK Rolstoeltennis
Het WK rolstoeltennis, welke in 2014 bij Tennis- en squashcentrum werd georganiseerd, was de aanleiding om een structureel aanbod te creëren. Uit de contacten die tijdens het evenement zijn opgedaan bleek dat er vraag was naar lessen, activiteiten en een lidmaatschap.

Sinds januari 2016 biedt Nieuwe Sloot uitkomst. Mede door de subsidie van Nuts Ohra en de bijdrage (per sporter) van de KNLTB is het gelukt om een compleet aanbod te bieden.

Aanbod
Zowel de jeugd als de volwassenen kunnen minimaal twee keer per week een balletje komen slaan. Met één training per week en verschillende activiteiten en toernooitjes van de vereniging is het naast de mogelijkheid om vrij te spelen een leuk en afwisselend aanbod voor jong en oud.

In samenwerking met de gemeente, het revalidatiecentrum in Leiden en alle fysio’s in Alphen aan den Rijn hoopt de vereniging op veel nieuwe aanwas en talenten.

Diede de Groot
Één talent traint al wekelijks bij Nieuwe Sloot. De 19-jarige Diede de Groot koos in 2015 voor een topsportcarrière. Met als trainster oud Nederlands kampioene Amanda Hopmans en als mentor de wheelchair tennislegende Esther Vergeer, steeg Diede in 10 maanden tijd van plaatst 36 naar plaats 9 op de wereldranglijst. Haar droom; om over drie jaar de beste speelster van de wereld te zijn, komt daardoor steeds dichterbij. Nieuwe Sloot hoopt stiekem op een goed resultaat op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waardoor zij waarschijnlijk veel gehandicapte sporters zal inspireren.

Mee doen?
Ben of ken jij iemand die zou willen kennismaken met rolstoeltennis? Neem dan contact op met Nieuwe Sloot en vraag naar alle mogelijkheden. Meer informatie lees je op de website; www.nieuwesloot.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.