Josh Walet

Subsidie voor ombouwen van boot naar boot met volledig elektrische motor

Vanaf 16 november kunnen particuliere booteigenaren, die hun boot laten ombouwen naar een boot met een volledige elektrische motor, maximaal € 4.000 subsidie aanvragen. Deze regeling moet ervoor zorgen dat de recreatievaart sneller verduurzaamt.    

Particuliere kunnen nu subsidies aanvragen om hun boot om te bouwen naar een boot met een volledig elektrische motor. De subsidieregeling zal bijdragen aan een schone provincie en het zal booteigenaren een duwtje richting duurzaamheid geven.  

Veel boten in de recreatievaart hebben een fossiele verbrandingsmotor. De fossiele verbrandingsmotor zorgt voor CO2-uitstoot, dit gaat ten koste van de lucht- en waterkwaliteit. Door over te stappen naar een elektrische motor verminderd de CO2-uitstoot, dit zorgt ook voor minder geluidshinder op het water. 

Laadpalen netwerk 

De provincie Zuid-Holland probeert elektrisch varen mogelijk en toegankelijk te maken. Hiervoor willen ze ook een laadpalen netwerk opbouwen. Hier worden ook subsidies voor beschikbaar gesteld. In Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop worden er de komende tijd laadpalen geplaatst. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.