Josh Walet

Subsidie voor ombouwen van boot naar boot met volledig elektrische motor

Vanaf 16 november kunnen particuliere booteigenaren, die hun boot laten ombouwen naar een boot met een volledige elektrische motor, maximaal € 4.000 subsidie aanvragen. Deze regeling moet ervoor zorgen dat de recreatievaart sneller verduurzaamt.    

Particuliere kunnen nu subsidies aanvragen om hun boot om te bouwen naar een boot met een volledig elektrische motor. De subsidieregeling zal bijdragen aan een schone provincie en het zal booteigenaren een duwtje richting duurzaamheid geven.  

Veel boten in de recreatievaart hebben een fossiele verbrandingsmotor. De fossiele verbrandingsmotor zorgt voor CO2-uitstoot, dit gaat ten koste van de lucht- en waterkwaliteit. Door over te stappen naar een elektrische motor verminderd de CO2-uitstoot, dit zorgt ook voor minder geluidshinder op het water. 

Laadpalen netwerk 

De provincie Zuid-Holland probeert elektrisch varen mogelijk en toegankelijk te maken. Hiervoor willen ze ook een laadpalen netwerk opbouwen. Hier worden ook subsidies voor beschikbaar gesteld. In Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop worden er de komende tijd laadpalen geplaatst. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.