Ingezonden

Synchroonzwemsters van AZC Alphen zijn Nederlands kampioen

Afgelopen weekend deden maar liefst 28 dames van AZC Synchroon mee aan de Nederlands Kampioenschappen Senioren en Masters in Zwolle. Op twee onderdelen werd goud behaald en daarnaast neemt de club ook een bronzen medaille mee naar huis.

Soliste Melanie Domburg zwom in de leeftijdscategorie 30-39. Haar uitvoeringen werden beloond met een derde plaats in het eindklassement. Het masterduo Joyce Benders en Sanne de Witte zijn Nederlands kampioen geworden in de leeftijdscategorie 30-39. Met een overtuigend verschil van bijna twee keer 10 punten op nummer 2, zwom het tweetal de sterren van de hemel. 

Het masterteam in leeftijdscategorie 25-34 (bestaande uit Angeline van Wijk, Bregje Tingen, Denise Gerritsen, Kim Braxhoven, Manon Bouthoorn, Marlinde van den Boogaard, Melanie Domburg, Michelle Abendroth, Robin Deutekom en Sanne Wouters) pakte de jury in met hun nieuwe vrije kür in de finale. De groep neemt met een verschil van 6 punten op nummer 2 de eretitel van landskampioen mee naar huis.

NK Senioren

Tevens werden er goede resultaten geboekt op het NK Senioren (18+). Soliste Vivienne zwom haar vrije uitvoering naar een zevende plaats. Het duet van Fleur Valk, Kate Jutte en Mirjam Jochemsen (res.) eindigde met hun vrolijke vrije kür op een negende plek. Daarnaast zwommen Anne Bloom, Belle Turnhout en Iris Florisson (res.) als jonge talenten (officieel nog geen senior) hun duet naar een veertiende plaats.

Bij het onderdeel ‘teams’ zond AZC Alphen twee groepen in. De einduitslag is een combinatie van de gezwommen punten op zaterdag (technische kür) en de gezwommen punten op zondag (vrije kür). De groep van Ilse Ronner, Isa Turnhout, Janine Rentzenbrink, Jille van Geen, Joyce Benders, Luna Hesselmann, Marielien Jansen, Sanne de Witte en Vivienne van Eenennaam zwom twee uitvoeringen en werd daardoor vierde van Nederland. Het team van Daphne Lutjenhuis, Fleur Valk, Kate Jutte, Maggie Jiroutova, Mirjam Jochemsen en Puk van der Laan heeft tweemaal geschitterd in het water, waardoor de groep een zesde plaats bemachtigde.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.